Bildet er fra en forelesning Alan Rusbridger holdt om Edward Snowden-lekkasjen og kritisk journalistikk på Universitetet i Oslo i 2014. Her prøver han å forklare hvordan NSA ser hva du søker på på Google. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Legendarisk The Guardian-redaktør til Norge for å snakke om journalistikkens framtid

Alan Rusbridger til Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NONA (Norwegian Online News Association), NRKbeta og Oslo Redaktørforening inviterer til åpent møte med tidligere sjefredaktør i The Guardian, Alan Rusbridger.

Rusbridger er blant annet aktuell med boka «Breaking the news – the Remaking of Journalism and why it matters now», som ble sluppet i forrige uke.

Blant temaene eks-redaktøren skal snakke om, er hva som skal til for å berge og styrke journalistikken i en tid da alle slåss om oppmerksomhet? Hvordan gjenoppbygger vi tilliten? Og hvordan finansierer man det hele?

Rusbridger gikk av som sjefredaktør i 2015, etter 20 år i jobben. I løpet av disse årene gikk The Guardian fra å være en mellomstor britisk papiravis til å bli en internasjonal nettavis med flere lesere utenfor de britiske øyene enn på dem.

Avisen var også sammen med Washington Post først ute med Edward Snowden-avsløringene og var også en pådriver for å grave fram hvordan flere britiske tabloidaviser hadde avlyttet mobiltelefonene til en rekke personer. Avsløringene førte blant annet til at søndagsavisen News of the World ble nedlagt.

I 2014 ble Rusbridger utnevnt til æresdoktor ved Universitet i Oslo.

Tidspunkt er 26. september og sted er DOGA.

Powered by Labrador CMS