Dagsavisen søker havn med Sjøfarten

Hvis forhandlingene med eierne av Akerselva Atrium går i boks, flytter Dagsavisen sammen med Dagens Næringsliv i Oslos nye mediebydel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansvarlig redaktør i Dagsavisen, Carsten Bleness, bekrefter at det tidligere sosialdemokratiske flaggskipet er i ferd med å søke felles havn med det steinrike Norges Handels og Sjøfartstidende-konsernet (NHST Media Group).

Stedsvalget kan betegnes som halvmaritimt, ved bredden av Akerselvas nedre løp. NHST, som blant annet eier Dagens Næringsliv, planlegger å legge sin egen båt – «Sjøfarten» – for anker rett utenfor vinduene i kontorbygget Akerselva Atrium (Se oversikt i Google Maps). «Sjøfarten» vil vise tilbake til konsernets røtter og grunnlegger Magnus Andersens kryssing av Atlanteren i 1894.

Er i forhandlinger

– Jeg kan bekrefte at vi er i forhandlinger med NCC Eiendom om innflytting i Akerselva Atrium, hvor NHST skal inn. Men ingen kontrakter er undertegnet, sier Bleness til Journalisten. Dagsavisen har i dag om lag 110 fast ansatte.

Parallelt med flytteplanene pågår det sonderinger mellom Dagsavisen og Edda Media, tidligere Orkla Media, men det er ingen avklaring på spørsmålet om konsernet kjøper opp avisa.

Akerselva Atrium blir et markant bygg på ti kontoretasjer i krysset Hausmanssgate/ Christian Krohgs gate, der Villmarkshuset lå tidligere. Vital Forsikring kjøpte bygget av NCC Property Development for 587 millioner kroner i juni i år. Nå ser det ut til at bygget blir et mediesenter.

Tar fem etasjer

NHST skal leie de fem øverste etasjene, og planlegger innflytting ved påsketider i 2009.

I tillegg til DN skal også disse NHST-selskapene inn i bygget: DN Nye Medier, TDN Finans, DN TV, DN Søk, Dagens IT, Europower, TradeWinds, Upstream, Smartcom og Nautisk Forlag. NHST har om lag 400 ansatte, de aller fleste knyttet til Dagens Næringsliv.

Bleness ønsker ikke å utdype Dagsavisens flytteplaner, men etter det Journalisten forstår skal det være aktuelt å leie én etasje i Akerselva Atrium. Dagsavisen har også vurdert et annet alternativ, nemlig VG-huset i Akersgata. Men denne løsningen er nå forlatt.

Dagsavisen har holdt til i Møllergata 39 siden høsten 1997, da daværende ansvarlig redaktør og administrerende direktør Steinar Hansson flyttet bedriften tilbake til sentrum. I 1988 forlot avisa, som den gang het Arbeiderbladet, sine tradisjonsrike lokaler på i Folketeaterbygningen på Youngstorget, og installerte seg i eget avishus på Hasle.

Ny mediebydel

Et helt nytt mediemiljø er i ferd med å gro opp langs Akerselvas nedre løp. Et par steinkast unna ligger Postgirobygget, der Aftenposten holder hus. Mens NHST, og trolig også Dagsavisen, gjør strandhogg på Akerselvas vestre bredd, flytter Klassekampen påsken 2008 inn i Steplagården. Den ligger ved østre bredd, enda litt nærmere elveutløpet. Klassekampen vurderte ifølge Journalistens kilder å flytte inn i Akerselva Atrium, men forlot i motsetning til Dagsavisen tanken på bofellesskap med næringslivsavisa DN.

I disse dager flytter 140 ansatte i Nettavisen, Side2 og NA24 inn i Securitas-gården, som ligger rett over vannet fra Akerselva Atrium. Her skal de bygge opp et felles nettselskap for TV 2 og deres eiere A-pressen og Egmont.

Ikke langt unna Securitasbygget ligger TV 2 Gruppen og A-pressens nettkatalogtjeneste Derdubor.no og A-pressens Mediehuset Digital. I Christian Kroghs gate, rett ved Akerselva Atrium, holder også A-pressens nasjonale nettportal for digitale rubrikkannonser, Zett.no, til.

Morgenbladet vurderer

Også Morgenbladet vurderer flytting, men har foreløpig ikke konkludert.

– Vi har ikke vurdert Akerselva Atrium. Det kan hende at vi blir værende i våre lokaler på Karl Johan, men de begynner å bli litt trange for oss, sier markedssjef Catharina Stray.

Powered by Labrador CMS