May Andrine Gran møter i retten mot Aftenposten, her med NJs advokat Knut Skaslien. Foto: Birgit Dannenberg

Møter Aftenposten i retten

Journalist mener prosjektstilling var ulovlig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da Aften opprettet sin lokalsatsing, ble flere journalister ansatt i prosjektet. Disse skal ha blitt lovet faste stillinger som journalister i Aften lokal. Underveis skal ledelsen i Aftenposten ifølge journalisten ha gitt uttrykk for at satsingen var så vellykket at den ikke lenger var for prosjekt å regne. Det var før markedet stupte og satsingen med det. Da fikk de midlertidig ansatte tilbud om sluttpakker, og med ett unntak takket alle ja.

I dag møter tidligere Aftenposten-journalist May Andrine Gran i Oslo tingrett. Gran har trukket avisen for retten fordi hun mener hun er for fast ansatt å regne.

Ulovlig

Ifølge Grans advokat Knut Skaslien i NJ var ikke vilkårene for midlertidige ansettelser til stede da Gran og hennes kolleger ble ansatt i prosjektstillinger. Derfor mener han at de midlertidige ansettelsene er ulovlige. Nettopp dette prøves nå av tingretten.

– Hun har lagt ned påstand om at hun er å regne som fast ansatt, det er sakens kjerne. Får hun medhold i at hun har vært ulovlig midlertidig ansatt, sier lovens hovedregel at hun skal betraktes som fast, sier Skaslien.

Aftenpostens advokat Knut-Marius Sture forteller at Aftenposten på sin side forventer at retten vil avsi en dom som sier at avisen har opptrådt korrekt som arbeidsgiver. Avisens ledelse mener de i dette tilfellet har hatt grunnlag for å ansette journalister midlertidig i prosjektstillinger.

Brubygging

Sture mener det er i utgangspunkt er vanskelig å trekke helt klare grenser for hva som er tillatt i forhold til midlertidige ansettelser.

– Vi har forsøkt å løse dette underveis uten å lykkes. Det er fordi det har vært for stor avstand mellom det Aftenposten har kunnet tilby og det Gran har krevd. Den brua har vi ikke klart å bygge, sier Sture.

Saken er berammet til to dager. Deretter har retten inntil en måned på seg til å komme med en domsavsigelse.

Powered by Labrador CMS