NRJ-leder Richard Aune møter massiv støtte etter at han brøt lønnsforhandlingene med NRK.
Klubbledere applauderte forhandlingsbrudd på tariffkonferanse
11. mai møtes NRK og NRKJ hos Riksmekleren. Fagforeningen gjør det klart at de ikke vil fire en tomme.
Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.
Fredag brøt NRKs journalistlag lønnsforhandlingene med NRK, åtte timer etter at den ordinære fristen gikk ut klokka 15. 11. mai møtes partene hos Riksmekleren. NRKJ har meldt om plassoppsigelse for samtlige av sine 1.750 medlemmer. Det betyr at ved en eventuell konflikt blir alle tatt ut i streik.
Les alle kravene NRK-journalistene la fram her.
Mottar støtteerklæringer
NRKJ-klubbledere fra hele landet var torsdag samlet på en tariffkonferanse i NJs lokaler i Oslo. Her uttalte NRKJ-leder Richard Aune at han har mottatt støtteerklæringer fra NJ-medlemmer rundt om i hele landet etter bruddet på lønnsforhandlingene.
I tillegg høstet han en god applaus fra klubblederne i salen etter å ha gjennomgått hvordan forhandlingene med NRK utspilte seg.
Les mer om forhandlingene her.
Under konferansen trekker Aune fram som hovedpoeng at den endrede pensjonsavtalen ifølge kringkastingssjefen fører til en kostnadsreduksjon på mellom 100 og 200 millioner kroner for NRK hvert eneste år. Kravene NRKJ har lagt fram i lønnsforhandlingene vil til sammenlikning koste statskanalen 28,5 millioner til sammen.
Vil ikke «fire en tomme»
I 2006 gikk NRKJ til streik da de lå på 39. plass på NJs lønnsstatistikk. I lønnsstatistikken som ble lagt fram forrige uke kom det fram at NRK ligger på 37. plass, bak en rekke lokale og regionale mediehus. Det viktigste for NRKJ er å ta igjen de andre mediehusene på statistikken. De tillitsvalgte ser ingen grunn til at de skal ligge så langt bak.
NRKJ skriver på sin Facebook-side at «helheten og den sosiale profilen på våre krav er bakgrunnen for solid støtte: – Vi vil ikke fire en tomme!»
Juridisk direktør Olav Nyhus i NRK ønsker ikke kommentere forhandlingene, men håper på enighet med journalistene.