Odd Myklebust slutter i DT for å lede arbeidet med kommunereformen i Drammen.

Gikk lei av å skrive ledere

Samfunnsredaktør Odd Myklebust i Drammens Tidende har sagt opp. Nylig gjorde nyhetsredaktør Lars Arntzen det samme etter et knapt år i jobben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dermed mister DT på kort tid to av sine mest sentrale medarbeidere.

Odd Myklebust har vært ansatt i Drammens Tidende siden 1988, de siste ti årene som samfunnsredaktør. Nå slutter 54-åringen for å starte i ny jobb i Drammen kommune som prosjektleder for kommunereformen. Oppgaven er å arrangere folkemøter og få ordførere og andre maktmennesker til å snakke bedre sammen, skriver Drammens Tidende.

Myklebust er engasjert i gravende journalistikk og var styremedlem og nestleder i Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse i tre-fire år på begynnelsen av 2000-tallet. Han fikk selv Skup-diplom i 2001.

2.500 ledere

Myklebust sier dette om årsaken til at han nå velger å skifte beite:

– I løpet av de siste 12-13 årene har jeg skrevet rundt 2.500 ledere og kommentarer, og  de siste månedene har jeg med tiltakende styrke merket at det har gått litt tråere, og at det derfor kanskje er på tide å skifte beite. Og så har jeg jo jobbet stort sett hver søndag. Da har jeg skrevet lederen til mandagsavisen.

Myklebust sier at han mest av alt vil komme til å savne kollegene i DT. Men også muligheten til å være med og sette dagsorden.

– Hva tenker du om at DT nå mister både nyhetsredaktøren og samfunnsredaktøren omtrent samtidig?

–Det er ikke gunstig, og det er beklagelig at det skjer. På den annen side er det ingen av oss som kan bestemme når det dukker opp interessante muligheter. Det er beklagelig hvis det oppleves som at dette er en flukt fra avisa. Det er det ikke. Men det helelr ikke til å legge skjul på at det er tøffe tider, og man må hele tiden stille seg spørsmålet om man vil være med på dette eller se seg om etter like gode jobber andre steder, sier DT-redaktøren til Journalisten.

Færre muligheter

– Så beslutningen din om å slutte har også sammenheng med de store nedskjæringene i DT de siste årene?

– Ja, det er nok en sammenheng. Det har vært en gradvis endring også for meg i de ti årene jeg har vært debattredaktør, med færre muligheter til å drive research, kildekontakt, kildekritikk og bakgrunn for egne meninger. Med kuttene blir man mer låst på kontoret og bundet til telefonen. Det endrer rammevilkårene for den jobben man gjør. Det ser vi også generelt i journalistikken. Nå er det i stor grad en strøm av hendelser, mens det tidligere foregikk en nøyere redigering av hva som er viktig og ikke viktig. Det er en endring av metode. Jeg tilhører den gamle skolen som satte mer pris på å være ute og snakke med folk.

I tillegg til jobben i DT har Myklebust en lite fokusert karriere som ghostwriter for biografier, blant annet for Karita Bekkemellem, Mulla Krekar og Kristin Kirkemo. Dette går fram av et portrettintervju i egen avis.

Nyhetsredaktøren går også

Avtroppende nyhetsredaktør Lars Arntzen.

For et knapt år siden gikk Lars Arntzen fra jobben som produksjonsredaktør til nyhetsredaktør. Da hadde han vært 13 år i Drammens Tidende. Når august er tilbakelagt har han forlatt mediehuset til fordel for jobben som prosjektleder for kommunikasjon i Buskerudbyen.

– Det handlet om at jeg hadde lyst til å gjøre noe annet. Jeg har arbeidet med journalistikk i snart tjue år, og så åpnet det seg en mulighet til å lære noe nytt.

Arntzen sier at det ikke er slik at han løper fra noe. Han går rolig til en ny mulighet. Kuttene som kom i Amedia i fjor og som har fått store utslag i Drammens Tidende, var han forberedt på. Han sier at han i fjor var klar på at de som ble igjen ville få det tøffere. Det var også en beskjed han ga til staben. Men det var hensynet til familien som ledet han mot andre beitemarker.

– Jeg har hatt en arbeidssituasjon med stor belastning. Og den ble også for stor i forhold til hvordan jeg vil prioritere livet mitt. Jeg ønsker mer tid til familien enn min nåværende jobb gir rom for, sier han.

På det meste har arbeidsukene vært mer enn 70 timer lange.

Når sommerferien er over og oppsigelsestiden utgått skal han på den andre siden av bransjen. Han skal kommunisere om interkommunale spørsmål, som mulige løsninger på samferdselsutfordringer, ut til innbyggerne.

 

Powered by Labrador CMS