Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.
Annonse
Fredag skriver Journalisten at Klassekampen (KK) ifølge prognoser fra Medietilsynet ligger an til å bli pressestøttevinner i år. Dersom tallene slår til når den endelige tildelingen gjøres i høst, vil avisen få 6 millioner kroner mer å rutte med i år enn i fjor.
Men det er knyttet stor usikkerhet til beregningene: Medietilsynet selv advarer mot å stole på tallene.
Braanen tar tallene med klype salt, og sier han ikke budsjetterer med økningen.
Bruker alt
I slutten av juni ble det også kjent at fagorganisasjonen Fellesforbundet ønsker å kjøpe seg inn i Klassekampen og tilføre avisen penger gjennom en rettet emisjon. Dermed kan det ligge an til at Braanen får mye penger mellom hendene i høst.
Og han har ikke problemer med å bruke dem.
– Vi bruker alt på å forbedre avisen. Vi kan ansette flere journalister og starte nye satsinger. Vi bygger ikke opp noe fond for å ha penger på bok, sier Braanen til Journalisten.
I 2011 opprettet «Venstresidas dagsavis» lokalkontor i Trondheim. Sjefredaktøren utelukker ikke at det kan bli flere.
– Alt er mulig.
– Lønnsfest også?
– Nei. Vi har hatt solide lønnsoppgjør de siste årene, men ikke økt lederlønningene vesentlig. Et av de viktigste konkurransefortrinnene våre er at vi får flere journaliststillinger ut av pengene.
Annonse
Usikkerhet
Det er noen skjær i sjøen
Når Braanen ser ti år tilbake, trekker han frem ønsker om å distriktskontor i Tromsø og Bergen. Og kanskje en utenrikskorrespondent.
Men det er mørkere skyer på horisonten, også for papiravisen Klassekampen. Redaktøren har en voksende frykt for om han vil få levert ut papiravisen rundt om i landet dersom aviser som han samarbeider med om distribusjonen kutter i frekvensen.
– Det er noen skjær i sjøen som gjør situasjonen spesiell.
Usikkerheten rundt distribusjonen, ikke minst med bud, gjør at avisen posisjonerer seg noe digitalt. Selv om Braanen holder fast på at papiravisen er viktigst.
– Jeg mener det digitale ikke har den kvaliteten og lojalitetsbærende effekten som papiravisen.
– Men du vil satse penger digitalt nå?
– Nei. Vi bygger en redningsoperasjon, et digitalprodukt som heter KK Bibliotek.
Rigger seg digitalt
Den dagen ting raser bygger vi om
Lansering skjer i høst. Mot et månedlig tillegg på noen tiere kan abonnentene kjøpe seg tilgang til avisens komplette arkiv. Med 30 dagers forsinkelse, vel å merke, slik at den nyeste utgaven i arkivet er en måned gammel.
Slik rigger også Klassekampen seg for å kunne konvertere papirlesere digitalt i fremtiden:
– Hvis vi tvinges til å redusere antallet papirutgivelser, kan vi justere KK Bibliotek opp til å bli et totaltilbud. Den dagen ting raser bygger vi om og kan konvertere leserne.
Braanen fastholder papir først-strategien.
– Jeg vil ikke legge ned papir på mange år ennå. Jeg krysser fingrene og skal bidra til at aviser som Aftenposten, Adresseavisen og Bergens Tidende holder seg lengst mulig.