VGs Espen Rasmussen mottok prisen i London torsdag kveld. Foto: Gisle Oddstad, VG.
Espen Rasmussen vant 1.pris i verdens største fotokonkurranse
Gikk til topps i «Sony World Photography Awards» for bildeserien «The Curse of Coal».
Torsdag stakk VGs Espen Rasmussen av med førsteplass i kategorien “Dagligliv” med bilder fra gruvesamfunn i Vest-Virginia. Se bildene her.
Under talen i London torsdag takket han spesielt sin samboer og sine tre barn som har vært mye hjemme de siste åra, skriver VG Foto på Facebook.
– Det er stas og veldig stort å få pris her. Det er rundt 230.000 bilder som deltar, så det er en gigantisk konkurranse. En enorm prisutdeling her i London der man må ha smoking og det er fullt presseopplegg og gallamiddag. Det var en morsom erfaring, sier Rasmussen til Journalisten.no.
Les også: Slik jobbet Espen Rasmussen med det som ble «Årets bilde»
Større prosjekt
Han forklarer at bildeerien en del av et større prosjekt han har jobbet med i noen år sammen med Roy Freddy Andersen.
– Vi har reist i deler av USA i det tidligere industriområdet. Vi har sett på hva som har skjedd med arbeiderklassen og middelklassen der og hva som skjer med denne regionen i dag, sier han.
Rasmussen var ikke eneste nordmann som stakk av med pris. Frilansfotograf Kristoffer Eliassen fikk tredjeplass i kategorien «Staged» for sin bildeserie ved navn «The Selfie Project».
Se alle vinnerne her
Mestvinnende
Det er langt fra første gang at bildene Rasmussen tar blir til gull. Da Pressefotografenes Klubb skulle premiere sine egne tidligere i år, stakk han av med hele fem priser, inkludert «Årets bilde».
Han er også så langt den eneste vinneren av prisen «Årets fotojournalist», som han tok hjem i både 2015 og 2016.
Rasmussen jobber til daglig som bildesjef i VG Helg, og jobber dermed egentlig ikke som fotograf. Likevel er han mestvinnende av den gjeveste fotokonkurransen her hjemme, med 41 priser sammenlagt.
– Jeg har fått en del forskjellige typer priser. «Sony World Photography Awards» er vel størst i verden på antall bilder, men det er like gjevt å vinne for eksempel «Picture of the Year» i USA.