Jonathan Gaathaug Nielsen forlater Dagbladet etter to år i kjendisavdelingen.

Tar sluttpakke i Dagbladet: – Føles veldig rart

Kjendisreporter Jonathan Gaathaug Nielsen forlater fast jobb i Dagbladet.

Publisert

Jonathan Gaathaug Nielsen, som har jobbet med kjendisstoff i Dagbladet siden mai 2022, har søkt og fått innvilget sluttpakke.

Det føltes rett og slett riktig å ta steget nå, skriver han i en e-post til Journalisten.

– Jeg har vært inne på tanken at det er på tide å prøve noe nytt en stund, få nye faglige påfyll og å utfordre meg selv mer et annet sted. Jeg er fortsatt ung og fersk i bransjen, og føler det derfor er viktig å ta litt sjanser og prøve nye ting, skriver Gaathaug Nielsen.

Flere forlater

Nielsen føyer seg til rekken av journalister som nå forlater kjendisdesken som Aller Media-eida Dagbladet og Se og Hør drifter i fellesskap. Fra før har Journalisten kunne fortelle at redaksjonssjef Ruben Skaugvold Pedersen og journalist Bjørn Ekker, begge ansatt på Aller-siden, tar sluttpakke i den pågående nedbemanningen.

At flere i redaksjonen har valgt å gjøre det samme, gjorde det mindre skummelt å plutselig ikke ha en fast jobb å gå til, mener Gaathaug Nielsen.

Han har bachelor i journalistikk fra Høgskulen i Volda og et årsstudium i medieproduksjon fra samme studiested, og jobbet halvannet år i NRK kultur og underholdning før Dagbladet.

– Hva tenker du om å ikke skulle jobbe i Dagbladet lenger, hva kommer du til å savne?

– Det føles veldig rart å skulle slutte i en fast jobb som journalist, spesielt når jeg vet hvor vanskelig det kan være å få i denne bransjen. Men samtidig føles det også litt godt og riktig for meg nå. Ting har gått i ett siden jeg fullførte studiene, med lite rom til å puste ordentlig ut, skriver Gaathaug, som samtidig forteller at han har hatt det mye gøy på jobb.

Kommer til å savne samholdet

Han trekker fram reportasjereise til Malmö for å dekke vårens Eurovision Song Contest-finale.

– Det blir rart å forlate Dagbladet i oktober, etter 2,5 år, spesielt siden det ble så brått. Jeg hadde jo egentlig ikke tenkt til å slutte, selv om jeg har vært inne på tanken på andre jobber her og der. Jeg kommer til å savne hele kjendisavdelingen vår, spesielt det gode samholdet blant oss skrivende. Det er noe med å være en gjeng hvor nesten alle er jevnaldrende – som alle elsker kjendis- og underholdningsnyheter. Det er jo gøy å kunne jobbe med noe man brenner for, skriver Gaathaug Nielsen.

Han har ikke kommet så langt i prosessen med å planlegge veien videre:

– Jeg har lyst til å bruke litt tid på å oppleve enda mer av verden og reise litt. Så har jeg jo begynt å søke litt jobber, og håper jo så klart på å få meg en ny jobb innenfor underholdningsfeltet, hvor jeg virkelig føler jeg passer inn. Kanskje utenfor nyheter denne gangen? Selv om det også er gøy.

Dagbladet og Aller Media skal totalt kutte opp mot 40 stillinger, omtalte Journalisten tidligere i sommer. 

Powered by Labrador CMS