MORGENRUTINEN:

Nicholas Bergh er sportsjournalist i Aftenposten. – Inntrykket mitt på Twitter er at mange synes journalister gjør en dårlig jobb, eller at de har en agenda.

– Jeg var for ivrig og litt for opptatt av klikk. Jeg synes jeg har endret meg litt nå, heldigvis

Nicholas Bergh fikk en sint ansatt fra Norges Fotballforbund på tråden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I spalten Morgenrutinen stiller Journalisten de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som er tett på mediebransjen.

Nicholas Bergh er sportsjournalist i Aftenposten.

Her kan du lese flere Morgenrutinen.

– Kaffe eller te?

– Te.

– Hva har du på nattbordet?

– En vannflaske, en lampe og boken «The Secret Race» som handler om doping i Tour de France.

– Når om morgenen starter hodet å tenke jobb, og hvilke medier må du innom?

– Nå som jeg er på OL-tur, kanskje to sekunder etter at jeg våkner. Men jeg er flinkere til å ta det med ro hjemme. Jeg pleier å sjekke de fleste riksavisene: VG, Aftenposten, Dagbladet, TV 2, NRK og Nettavisen.

– Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i dag?

– Har ikke noe godt svar på det.

– Hva er ditt beste tips for å finne gode saker?

– Ganske åpenbart svar, men innenfor sport synes jeg det funker best å bare ringe flest mulig personer som kjenner utøveren. Folk har ofte gode historier når de får snakket seg litt varme. Jeg bruker også ofte Retriever for å se hva som er skrevet om utøverne tidligere.

– Hva er den tynneste saken du noen gang har laget, og hvorfor ble den likevel publisert?

– Jeg husker jeg skrev en sak en gang om at Norges Fotballforbund hadde surret masse med en cuptrekning, og at det var mange som reagerte på Twitter. Sett i ettertid var den nok ganske tynn. En ansatt i Norges Fotballforbund var hvert fall ikke spesielt fornøyd på telefon. Grunnen til at den ble publisert var nok at jeg var for ivrig og litt for opptatt av klikk. Jeg synes jeg har endret meg litt nå, heldigvis.

– Om du kunne velge hvem som helst, hvem har du mest lyst til å intervjue ansikt til ansikt, og hvorfor?

– Kanskje Simone Biles. Hun dropper flere OL-øvelser på grunn av psykiske vansker, og det hadde vært interessant å snakke med henne om det.

– Hva er din viktigste egenskap som journalist, og hvordan bruker du den?

– Synes faktisk det er litt kleint å svare på, men andre har sagt at jeg er flink til å finne gode saker og lage gode titler. Jeg synes også jeg har stor arbeidskapasitet, spesielt når jeg blir gira og fascinert av noe nytt som har skjedd.

– Hva er det gøyeste eller rareste du har opplevd i jobben?

– Jeg syntes ikke det var noe gøy, men det var litt rart: Jeg ringte curling-landslaget tidligere i år. De fortalte at de skulle reise fra Oslo til Stange for å trene, på grunn av korona-restriksjoner i Oslo/Viken. Men før jeg omtalte det, måtte jeg sjekke om det faktisk var lov.

– Så jeg spurte Helsedepartementet og forventet å få svar på e-post. I stedet ble spørsmålet stilt direkte på pressekonferansen. Da lo folk og Bent Høie gjorde litt narr av curling-landslaget. Fordi det plutselig kom et curling-spørsmål, lissom. De ble seende litt dumme ut, rett og slett, og jeg fikk litt dårlig samvittighet av det. Hele treningsplanen deres røk jo også.

– Hvilket journalistisk arbeid inspirerte deg sist, og hvorfor?

– Jeg synes kollegaen min Daniel Røed-Johansen skriver veldig mange bra kommentarer. Han har en imponerende evne til å finne nye, interessante temaer å skrive om dag etter dag i Tokyo. I tillegg synes jeg NRK har noen grundige og gode artikler om sport. For eksempel kan de skrive om noe mange tenker på som veldig nerdete, for eksempel kulestøt-teknikk, og gjøre det interessant.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for mediebransjen generelt og der du jobber?

– Jeg synes generelt det er en del mistenkeliggjøring, og i noen tilfeller hat, av/mot journalister. Inntrykket mitt på Twitter er at mange synes journalister gjør en dårlig jobb, eller at de har en agenda.

– Hva kan journalister og mediehus gjøre for å bedre tilliten til de redaksjonelle mediene?

– Ta mer selvkritikk når man har gjort feil. Vi krever det alltid av maktpersoner, men er ofte pinlig dårlig på det selv.

– Hvilket bilde eller video fikk deg sist til å stoppe opp?

– Det siste bildet jeg tenkte over er bildet av Karsten Warholm som var på forsiden av Aftenposten etter OL-gullet. Det ble tatt av Martin Slottemo Lyngstad.

– Når logger du av for kvelden?

– Det varierer veldig. Når jeg er på reise kan jeg jobbe til sent på kvelden. Men jeg kan også koble helt av fra klokken 16-17.

Powered by Labrador CMS