Frivillige sluttpakker i BT
Ledelsen i mediehuset følger søsterbedriftene og dropper styrte sluttpakker.
I forrige uke ble det klart at man i Aftenposten og Stavanger Aftenblad fikk til frivillige og åpne sluttpakker til de ansatte. Torsdag denne uken fulgte Bergens Tidende etter.
– Det betyr at alle kan søke om sluttpakker. Samtidig har ledelsen mulighet å si nei til såkalte viktige nøkkelpersoner dersom de søker, forteller nestleder Dag Idar Tryggestad i redaksjonsklubben.
Usikkert antall
Han forteller at avtaler om at sluttpakkene i utgangspunktet skal være frivillige og at innsatsen for å heve kompetansen til de ansatte skal styrkes, har ført til mindre uro blant klubbens medlemmer.
Hvor mange ansatte BT skal nedbemanne er så langt ikke blitt nøyaktig tallfestet. Men det er på det rene at Bergens Tidende må spare mellom 100 og 150 millioner kroner innen 2015. Regnestykket ligger på at ett årsverk i avisen koster rundt én million kroner, inkludert sosiale kostnader.
Valgfrihet
Samtidig er det klart at de som er innenfor rammene for AFP og gavepensjon, har mulighet til å takke nei til dette og heller velge sluttpakker dersom de mener det er mer riktig for dem. I denne runden er det de som er født i 1953 og 1954 som får tilbud om AFP. Disse er like tilbudene som ble lansert i Schibsted Norge i fjor, men de inneholder ikke bonus for dem som tidlig bestemmer seg for å takke ja, slik det var lagt opp til da.
- Vi er spent på hvordan oppslutningen om pakkene vil bli, sier Tryggestad.
De som får mest ut av sluttpakkene vil få tilsvarende 22 måneder med lønn, mens det i motsatt ende gis fire måneder.