Øverst fra venstre: Aida Zulic, Philip Jason Omollo, Zahra Katrine Arnesen, Usman Ali, Laik Hanbaly, Yasmin Mouafak Abokatmah og Ayaan Aden.

NRK:

Her er årets FleRe-stipendiater i NRK

– Det er ikke nødvendigvis utdannelsen de har på papiret som er avgjørende for om de lykkes i NRK, men at de er samfunnsengasjerte, uredde og har masse stå-på-vilje.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– FleRe-programmet er et viktig bidrag for å få mer mangfoldskompetanse i mediebransjen. FleRe-stipendiatenes flerkulturelle kompetanse gir dem perspektiver som er viktige for den norske journalistikken og ikke minst vesentlig for å styrke demokratiet i landet vårt, sier Iram Ansari, leder for FleRe-programmet i NRK.

Til høsten skal hun ta imot sju nye FleRe-stipendiater og får med seg to faglærere med journalistfaglig kompetanse, Hilde Nilsson Ridola og Andreas Sundby.

Ridola er en kjent stemme for mange lyttere som radioprogramleder i NRK Stor-Oslo, men har også tidvis vært å se i NRKs nyhetssendinger på TV.

– Det blir skikkelig stas å bli kjent med de flinke stipendiatene og bidra til få flere med flerkulturell bakgrunn inn i NRK. Faglig kommer vi til å legge stor vekt på å forstå hva journalistikk er for noe, hva som er en sak, kildevalg, etikk og språk, sier hun til NRK.

Sundby er faglærer for FleRe-programmet på sjuende året. Han ser spesielt fram til å se hva slags perspektiver stipendiatene og deres svært ulike bakgrunner kan bidra med inn i NRK.

– Jeg føler meg utrolig privilegert som får undervise stipendiatene. Det er alltid givende å følge utviklingen deres gjennom høsten og få ta del i deres selvutvikling og opplevelse av mestring. Det er ikke nødvendigvis utdannelsen de har på papiret som er avgjørende for om de lykkes i NRK, men at de er samfunnsengasjerte, uredde og har masse stå-på-vilje. Det kan det bli gode historier av, sier Sundby til NRK.

Her er årets stipendiater:

Philip Jason Omollo

Philip Jason Omollo skal være i praksis i NRK Super. Han har studert tegnspråk ved Oslo Met og har erfaring med å jobbe med barn og unge, blant annet fra ressurssenter for hørselshemmede.

Med far fra Kenya og mor fra Norge, er han vokst opp i en familie med tilhørighet i to kulturer der både engelsk og norsk er språket hjemme. I tillegg har oppveksten i det svært flerkulturelle miljøet i Groruddalen i Oslo gitt ham et perspektiv med innsikt i mange andre kulturer utover sin egen.

– Jeg er kjempeglad for å starte i FleRe til høsten, det har vært et mål for meg lenge, og jeg er utrolig takknemlig for denne muligheten. Jeg gleder meg masse til å komme i gang og å lære av noen av de beste folkene i bransjen, og ikke minst bli kjent med de andre talentfulle stipendiatene, sier Omollo til NRK.

Zahra Katrine Arnesen

Zahra Katrine Arnesen skal være i praksis i NRK Kultur. Hun har studert statsvitenskap ved NTNU i Trondheim, med fordypning i internasjonal politikk.

Hun har halvt somalisk familiebakgrunn og beskriver seg selv som en samfunnsengasjert kulturentusiast, med forkjærlighet for musikk og film.

– Stillingen i FleRe betyr utrolig mye for meg, og er en mulighet jeg gleder meg enormt til å utforske. Jeg ser på det som en unik sjanse til å bruke mine egne erfaringer slik at enda flere føler seg sett av en av Norges største medieinstitusjoner, sier Arnesen.

Aida Zulic

Aida Zulic skal være i praksis hos Debatten og Dagsnytt 18 i NRK Nyheter Magasin. Hun har studert historie, religionsvitenskap, pedagogikk og internasjonale relasjoner ved Universitet i Oslo, Aalborg University Copenhagen og University of California, Berkeley.

Zulic ble født i Bosnia-Hercegovina i 1992 under krigen. Ett år senere flyktet familien med henne, moren, faren og en eldre bror til Norge. I dag snakker hun både bosnisk, serbisk og kroatisk i tillegg til engelsk og norsk.

– Mitt største ønske er å bidra til at flere stemmer og perspektiver kommer opp og frem i nyhetsbildet og debatter som foregår. Jeg ser frem til den bratte læringskurven som snur livet på hodet og alt adrenalinet som venter på meg, sier hun.

Laik Hanbaly

Laik Hanbaly skal være i praksis hos Debatten og Dagsnytt 18 i NRK Nyheter Magasin. Han har de to siste årene jobbet som historielærer på videregående. Han har mastergrad i Modern International and Transnational History fra Universitetet i Oslo.

Hanbaly har røtter fra Afghanistan, er vokst opp på Furuset i Oslo, og har bodd i tre ulike land over lengre tid, på tre ulike kontinenter. I tillegg til norsk og engelsk, snakker han også pashto og urdu.

– Jeg har ønsket å jobbe med nyhetsformidling siden jeg skrev min masteroppgave om hvordan norske medier posisjonerte seg under den afghanske borgerkrigen på 1980-tallet. Jeg håper på at FleRe gir meg muligheten til å jobbe aktivt med å formidle nyheter både på TV og nett, og være med på å sette dagsorden, sier Hanbaly.

Yasmin Mouafak Abokatmah

Yasmin Mouafak Abokatmah skal være i praksis i NRK Dokumentar og samfunn. Hun har nettopp fullført sin bachelorgrad i Midtøsten-studier ved Universitetet i Oslo.

Hun har arabisk som morsmål og jobber for øyeblikket som tolk. I tillegg har hun tidligere vært prosjektleder i Masahat (Open Spaces for Arab Culture in Exile).

Abokatmah er palestiner, født og oppvokst i Yarmouk i Damaskus, Syria. Hun jobbet og studerte i morens fødeland, Libanon, i tre år før hun flyttet til Norge.

– Jeg er veldig spent og motivert for å lære å bli en god journalist, og gleder meg mest til å skrive gode saker og bidra med min kunnskap og erfaring for å kunne speile virkeligheten i samfunnet. Jeg håper FleRe-perioden gir meg et solid grunnlag for en fremtidig karriere innen journalistikk, sier hun.

Ayaan Aden

Ayaan Aden skal være i praksis i redaksjonen til podkasten «Oppdatert» i NRK Nyheter. Hun har nylig fullført bachelor i internasjonale studier ved Oslo Nye Høyskole.

Hun er oppvokst i Trondheim med familiebakgrunn fra Somalia og har somali som morsmål.

– Jeg gleder meg til å ta inn ny kunnskap, lære meg hvordan ta den i bruk, og jeg gleder meg veldig til å se utviklingen min fra start til slutt. Jeg håper å bli en så dyktig journalist som overhodet mulig og har også et håp om å få mulighet til å søke på fast stilling etter endt løp, sier Aden.

Usman Ali

Usman Ali skal være i praksis ved distriktskontoret til NRK Stor-Oslo. Han har bachelor i politiutdanning med spisskompetanse innen volds- og gjengkriminalitet. Tidligere har han også jobbet som fagkonsulent innen fagområdet «unge som begår gjentatt kriminalitet».

Alis foreldre kom fra Pakistan som fremmedarbeidere til Norge på 1970-tallet. Han snakker urdu, hindi, punjabi, engelsk og noe arabisk i tillegg til norsk.

– Jeg gleder meg aller mest til å være med på å dekke de store sakene og være en bidragsyter til å nå de målene som kreves. I enden håper jeg også at jeg kan bli såpass god og trygg i min rolle som journalist at jeg kan gjøre en karriere ut av dette, sier han til NRK.

Powered by Labrador CMS