Ann-Kristin Hanssen er journalist i Fremover i Narvik, og vara i Norsk Journalistlags landsstyre. Foto: Privat
Ann-Kristin Hanssen er journalist i Fremover i Narvik, og vara i Norsk Journalistlags landsstyre. Foto: Privat

PÅSKEMORGENRUTINEN:
«Rekordpåske. Ingen tatt av snøskred i år» er overskrifta Ann-Kristin Hanssen helst vil se i påska

Mener journalister bør kunne snakke med alle.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I spalten Morgenrutinen stiller Journalisten de samme spørsmålene til en rekke personer som er tett på mediebransjen. Nå i påska har vi justert litt på spørsmålene.

Ann-Kristin Hanssen er journalist og vaktsjef i Fremover i Narvik. For tida i permisjon for å være Stup-hostpitant i Faktisk.no.

Her kan du lese flere Morgenrutinen.

– Kaffe, te, eller kakao?

– Det kommer helt an på tid og sted. Men det blir nok mest kaffe.

– Blir det påskeferie i år, i så fall hvor?

- Ja. Vi har et lite, gammelt og veldig koselig hus i Gratangen som vi bruker som hytte. Deler av ferien blir der, og deler blir i Salangen hos mine foreldre.

– Når om morgenen starter hodet å tenke jobb, og hvilke medier må du innom?

– Hodet startet egentlig å tenke jobb med en gang vi har stått opp. Vi har vi radio i nesten alle rom. Så morgenen starter med morgensendingen til NRK Nordland og P3 Morgen. Så leser jeg Fremover, Nordlys, Avisa Nordland, VG, Dagbladet, Aftenposten, og kikker innom Harstad Tidende og Facebook for å se om det er noe vi bør lage sak på. Har jeg morgenvakt blir også svenske Norrländske Socialdemokraten, samt Lofotposten, VOL og andre medier i Nord-Norge.

– Hvilke medier må du innom, selv når du har fri?

– Fremover, VG, Dagbladet, NRK, Aftenposten og TV 2 - og Facebook.

– Hvordan kobler du av fra jobb i påskeferien?

– Jeg leser mye bøker, er sammen med familie og venner og i påsken blir det normalt et par skiturer (selv om det ikke er min favorittaktivitet). Er været fint blir det lange gåturer, fyr i bålpanna og en tur i fjæra.

– Hva leser du i påska?

– Helst en god krim - og det beste er når jeg ikke skjønner plottet før boken er ferdig.

– Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i løpet av påskeuka?

– Rekordpåske. Ingen tatt av snøskred i år.

– Hvilke ideer til gode saker får du når du er på ferie, og hvordan får du dem?

– Jeg snakker med folk, er nysgjerrig på det jeg ser og det jeg leser. Som lokalavisjournalist får man mange tips direkte, og jeg finner også mange gode saker på sosiale medier.

– Om du kunne velge hvem som helst, hvem har du mest lyst til å intervjue og hvorfor?

Barack Obama, uten tvil. Han har vært verdens mektigste mann, og har fremdeles mye makt. Jeg er sikker på at det kunne blitt et veldig spennende og interessant intervju.

– Hva er din viktigste egenskap som journalist, og hvordan bruker du den?

– Jeg er uredd og har ingen problemer med å ta kontakt med mennesker, helt uavhengig av hvem de er og hvilken rolle de har i samfunnet. Jeg synes journalister skal ha et åpent sinn og kunne snakke med alle.

– Hva er det gøyeste eller rareste du har opplevd i jobben som journalist?

– Det er ikke lett å svare kort på. Jeg har vært så heldig å ha fått gjøre mange morsomme ting, som å hoppe tandemhopp og få være med å kjøre i lokomotivet på et malmtog fra Kiruna til Narvik.

– Jeg kommer heller aldri til å glemme da jeg hadde sommerjobb i Nordlys, og ble sendt til Bardufoss for å ta bilde av en pilot inne i et militært helikopter. Det var sommer, og jeg hadde på kort skjørt. For å få tatt bilde måtte jeg klarte høyt opp i et stillas. Under sto en gjeng soldater.

– Jeg følte meg heller ikke særlig smart da jeg kom med kjole og sandaler for å lage reportasje på sporprøve for hund. Jeg fikk beskjed om at det foregikk i skytefeltet på Setermoen. I mitt hode var skytefelt en grusbane. Det hele foregikk langt inne i skogen.

– Hvilket journalistisk arbeid inspirerte deg sist, og hvorfor?

– VG sin reportasjeserie om brødrene på Tolga. Saken har berørt hele Norge. Den er et godt eksempel på hvorfor det er viktig med en fri og uavhengig presse som kan sette søkelys på ting som ikke fungerer som det skal i samfunnet vårt.

– Hvilket bilde eller video fikk deg sist til å stoppe opp?

– Jeg var på et foredrag i Oslo Kameraklubb hvor Marcel Leliënhof viste flere av sine arbeider. Jeg lot meg særlig fascinere av et av bildene fra en corwboy-ranch i Texas.

– Når logger du av i ferien?

– Helt ærlig, alt for sjelden. Men jeg legger vekk telefonen når jeg er sammen med venner.

Powered by Labrador CMS