Audun Hasvik er kun delvis fornøyd med den nye kompensasjonsordningen for frilansere og selvstendige næringsdrivende.

Kompensasjonsordning for frilansere økes med ti prosent: – Jeg syns dette er smålig, sier leder for NJ Frilans

Gir ikke opp kampen om bedre vilkår

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Denne uken kom regjeringen til enighet om en kompensasjonsordning for selvstendig næringsdrivende og frilansere.

Ordningen er forlenget med én måned, til ut mars. Kompensasjonsgraden vil også økes fra 60 til 70 prosent av inntektsgrunnlaget.

Men Audun Hasvik, leder i NJ Frilans, er bare delvis fornøyd med den nye ordningen.

– Jeg synes dette er smålig. 70 prosent er så klart noe, men jeg syns det er rart at de ikke kunne heve den opp til 80 prosent, sier Hasvik til Journalisten.

Krever lik behandling

Hasvik sier han er provosert over diskrimineringen av frilansere og selvstendige næringsdrivende, og mener disse gruppene bør få samme støtteordning som faste ansatte.

– Frilansere har i utganspunktet mindre inntekt enn fulltidsansatte og lider i stor grad av de økte strømprisene. Det har konsekvenser at frilansere har så lite å rutte med, sier han.

Tidligere i år sendte Hasvik og Hans Ole Rian, leder i Creo, forforeningen for kunstnere og kulturarbeidere, et høringsbrev til Kulturdepartementet der de ba politikerne om å vurdere inntil 80 prosent i kompensasjon for selvstendige næringsdrivende.

– Snakk om småpenger

Hasvik er skuffet over at regjeringen ikke økte kompensasjonsgraden ytterligere.

– Vi ser at nedstengningen har direkte konsekvenser for frilansere som dekker mange av de kulturområdene som rammes. Dette er tap som ikke kan tas igjen. Jeg forstår det ikke, det er snakk om småpenger i forhold til hva pandemien koster myndighetene, sier han.

Hasvik gir ikke opp, og vil fortsette å drive politisk arbeid for bedre vilkår blant selvstendige næringsdrivende, uttaler han.

– Vi ber ikke om å få mer enn andre, men vi kommer ikke til å gi oss før vi får lik behandling.

Powered by Labrador CMS