Markus Tobiassen (til venstre) og Kjetil Sæter er journalistene bak Tidal-saken. Foto: Glenn Slydal Johansen

Tidal truet med søksmål – har ennå ikke hørt noe

DN er en av mange selskaper som ble truet med søksmål.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den opprinnelig norske strømmetjenesten Tidal varslet søksmål mot en rekke selskaper og personer de siste tre årene, men har per nå ikke saksøkt noen.

Det skriver Dagens Næringsliv torsdag. Avisa er blant dem som ble truet med søksmål, etter at de hadde flere store saker om Tidals manipulering av tall.

I januar 2017 publiserte de reportasjen Project Panther om at Tidal blåste opp abonnementstall, og i mai 2018 skrev de om hvordan lyttertallene til Beyoncé Knowles og Kanye West, var manipulert.

Tidal avviste at det hadde foregått manipulasjon, og varslet søksmål mot både avisen og journalistene bak saken med mindre de sluttet å jobbe med saken.

– Vi skal saksøke deg i føderal rett, uttalte driftsdirektør Lior Tibon i Tidal, ifølge avisa.

Schibsted, Platekompaniet, NTNU og minst 15 andre personer og selskaper er truet med å saksøke strømmetjenesten, uten at det har skjedd noe mer. DN har ettergått søksmålstrusler fra Tidal og selskapets advokater, uten å klare å finne spor av at truslene har resultert i søksmål.

Tidal ønsker ikke å kommentere opplysningene:

– Vi kommenterer ikke faktiske eller potensielle rettstvister hvor selskapet er involvert, sier selskapet til DN, i en kommentar formidlet av pr-byrået Geelmuyden Kiese.

DN har fått mye skryt for dokumentaren, som journalistene Markus Tobiassen og Kjetil Sæter jobbet med over lang tid. I januar 2015 begynte Tobiassen å dekke Jay Zs kjøp av daværende norske Wimp nyhetsmessig.

Våren 2016 meldte selskapet om tre millioner strømmekunder og 250 millioner avspillinger i løpet av ti dager for Kanye Wests plate Life of Pablo. Samtidig varslet Jay Z søksmål mot Wimp-selgerne fordi han mente antallet abonnenter var lavere enn han hadde blitt forespeilet.

– Der begynte vi å jobbe på to hypoteser: Én, at de gamle eierne hadde jukset med tallene og to, at de nye eierne hadde gjort det, sier Tobiassen.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS