Årets FleRe-kull i NRK: (øverst f.v.) Jan Sarzuelo Dydland, Nareen Mizoory og Balsharan Kaur, (nederst f.v.) Tsion Bruk, Roza Bawan og Jonathan Al-Saqqa.
Årets FleRe-kull i NRK: (øverst f.v.) Jan Sarzuelo Dydland, Nareen Mizoory og Balsharan Kaur, (nederst f.v.) Tsion Bruk, Roza Bawan og Jonathan Al-Saqqa.

Her er årets FleRe-kull i NRK

Seks nye journalistspirer er valgt ut blant 194 søkere til NRKs flerkulturelle rekrutteringsprogram.

Publisert Sist oppdatert

Økt mangfold i NRK er et av NRKs viktigste satsingsområder, skriver NRK.

I år var det 194 søkere på stipendiatstillinger i FleRe-programmet i NRK som arrangeres årlig. Etter en omfattende prosess har seks flerkulturelle søkere blitt valgt ut til å delta i årets kull.

– Jeg er veldig glad for at vi nå skal lære opp seks nye talenter gjennom FleRe-programmet som forhåpentligvis kan være morgendagens stjerner i mediebransjen, sier leder for FleRe-programmet, Iram Ansari til NRK.

De nye stipendiatene har oppstart i august og programmet vil vare ut skoleåret, med ulike gjesteforelesere fra ulike avdelinger. De vil også få et tilpasset studieprogram med god opplæring i journalistikk, presseetikk og historiefortelling.

Her er årets stipendiater:

Jan Sarzuelo Dydland (22)

Jan Sarzuelo Dydland har bachelorutdanning i journalistikk fra Høgskulen i Volda og har jobbet med innenriks og lokalpolitikk som praktikant i Aftenposten. For tiden er han sommervikar hos NRK Nyheter, og skal være i praksis i NRK Ung etter opplæringsperioden.

Dydland har filippinsk mor og er godt kjent med det filippinske miljøet i Oslo. I tillegg har han studert kinesisk og japansk kultur.

Nareen Mizoory (35)

Nareen Mizoory tar en master i medieutvikling ved Oslo Met. Tidligere har hun fullført en bachelorgrad i medier og kommunikasjon ved samme skole, med fordypning i dokumentar- og fiksjonsfilm. I 2020 var hun praktikant i Nyutviklingsavdelingen i NRK Dokumentar og Samfunn, og etter opplæringsperioden i FleRe skal hun være i praksis i NRK Super.

Ellers har Mizoory journalistisk erfaring fra blant annet Utrop og Universitas.

Mizoory er kurder født i Bagdad i Irak og snakker kurdisk og arabisk. Hun har også erfaring fra Tyrkia som praktikant ved Den norske ambassaden i Ankara.

Roza Bawan (29)

Roza Bawan har en bachelorgrad i sosialantropologi og holder på med en master i demokratibygging ved Universitetet i Bergen. Hun har engasjert seg i arbeid med ungdom og jobber ved siden av studiet som vikar i barnevernstjenesten for enslige mindreårige flyktninger. Etter opplæringen skal hun være i praksis hos NRK Vestland i Bergen.

Bawan snakker kurdisk og kom til Norge sammen med familien som sjuåring.

Jonathan Al-Saqqa (29)

Jonathan Al-Saqqa har bakgrunn fra Film og TV-kreatør-studiet på Westerdals.

Han har tidligere jobbet som klipper og fotograf blant annet for NRK Telemark og Cappelen Damm TV. Han har også hatt praksis i ANTI, der han jobbet både med Tv-produksjon og podkast.

Etter opplæringsperioden skal han være i praksis hos NRK Produksjon i Oslo.

Al-Saqqa snakker arabisk.

Tsion Bruk (27)

Tsion Bruk har en bachelor i økonomi og administrasjon og erfaring innen flerkulturelt arbeid, kommunikasjon, markedsføring og prosjektledelse.

Etter opplæringen i FleRe skal hun være i praksis hos NRK Vestland i Bergen.

Bruk har etiopisk familiebakgrunn og snakker tigrinja og amharisk.

Balsharan Kaur (27)

Balsharan Kaur har studert statsvitenskap ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Hun har vært med på å stifte det tverrfaglige studentmagasinet Perspektiv som hun nå er sjefredaktør for.

Tidligere har hun også vært politisk redaktør for det statsvitenskapelige studentmagasinet Zoon Politikon.

Kaur beskriver seg selv som tredjekultursbarn i Norge, med foreldre fra India og nære bånd til det indiske miljøet. Hun snakker punjabi og hindi.

Powered by Labrador CMS