RESSURSER: - Jeg ser jo hver dag at BT får til mye mer enn BA, fordi vi har flere ressurser, sier Trine Eilertsen. Foto: Paul S. Amundsen

Eilertsen tviholder på kvalitetsjournalistikk

Trine Eilertsen lover tyngre saker på papir og klarere skille mot nett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bergens Tidendes nye sjefredaktør mener det er bra for byen mellom de sju fjell at Bergensavisen henter nok en redaktør fra andre siden av Hardangervidda. Avtroppende redaktør Olav Terje Bergo er hallingdøl, mens etterfølgeren Anders Nyland er fra Ski utenfor Oslo.

– Det har jeg ingen problemer med. Vi bergensere trenger utvanning og stemmer utenfra, og det er sunt at BA har en redaktør som kan se byen med nye øyne, sier Eilertsen.

– Riktige valg

Hun forsikrer at BT skal fortsette å bruke folk og penger på kvalitetsjournalistikk, for å sikre at mediehuset beholder sin nummer 1-posisjon i Bergen på sikt.

– Vi skal jobbe videre med å overbevise vestlendingene om at de ikke kommer utenom BT, i en eller annen kanal, hvis de har ambisjoner om å holde seg orientert. Fjoråret, der BT vant rekordmange priser for både innhold og form, viser at vi gjør mange riktige valg. Opplags- og lesertallene viser det samme.

– Hvilke innholdsmessige endringer kan vi vente for BTs papirutgave de neste årene?

– Vi skal satse tyngre på helse, finanskrisens konsekvenser og selvsagt valget. Prioriteringene skal bli tydeligere, ikke minst mellom de ulike plattformene. I dag er innholdet for likt, og leserne gis inntrykk av at de kan få BT gratis på nett. Vi må overbevise dem om kanalenes egenart, og at det får konsekvenser for innholdet. Den som vil følge med, må forholde seg til flere kanaler, avhengig av tempo, tema og fortellerteknikk.

Livets rett

BT-redaktøren har tro på at konkurrenten vil overleve den tunge krisetiden mediene er inne i.

– BA er en god, lokal tabloidavis. Den er en viktig konkurrent for oss på lokalpolitikk og lokale nyhetssaker, noe vi trenger for ikke å sovne i sokkene. Jeg tror BA har livets rett, men avisen har kun én vei å gå. Det er å rendyrke det bergenslokale enda mer og å satse enda mer på interaktivitet med bergenserne.

– Ser du for deg muligheter for å samarbeide med BA på andre områder enn distribusjon?

– Vi samarbeider gjerne med BA på både trykk og distribusjon, men noe redaksjonelt samarbeid er ikke naturlig.

– Hvilket opplag tror du BTs papirutgave har om fem år?

– Jeg håper nivået er omtrent som i dag og tror vi skal greie det. Foreløpig merkes ikke den økonomiske krisen på kvaliteten. Men blir det mye verre, over lengre tid, vil det endre seg. Da vil vi merke det på opplaget også. Og har vi ikke råd til å videreutvikle nettet, vil det være dramatisk for framtiden. Lesertallene der er høye og stabile, men tilbudet må stadig utvikles.

Færre ansatte

Eilertsen ser for seg at mediehuset BT vil ha færre ansatte om fem år.

– Men vi vil ha en annen kompetanseportefølje enn i dag. Folk i alle ledd av produksjonen må ha mer mangfoldig kompetanse, på både innhold og presentasjon. BT har en integrert redaksjon, og skillet mellom papir og nett må viskes ut.

Hun fastslår at BT ikke kommer til å ansette journalister eller fotografer som ikke behersker begge medier, eller som er åpne for å publisere begge steder.

– Alle skal ikke gjøre alt, men sakene må langt på vei styre hvilken kanal de publiseres i. Levende bilder blir en av hovedsatsingene på nett de neste årene, mens radio ikke er et tema hos oss.

Powered by Labrador CMS