MORGENRUTINEN:

Tonje Oliversen Hun begynner snart som journalist i NRK Natur. Foto: Privat

Tonje Oliversen snakker gjerne med folk som kan mye om et skikkelig smalt tema, eller som lever utenfor «normen»

– Jeg elsker å snakke med folk!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I spalten Morgenrutinen stiller Journalisten de samme spørsmålene til en rekke personer som er tett på mediebransjen.

Tonje Oliversen er SoMe-reporter i NRK Dokumentar og samfunn, og begynner snart i ny jobb som journalist i NRK Natur i Bergen.

Her kan du lese flere Morgenrutinen.

– Kaffe eller te?

– Kaffe

– Hva har du på nattbordet?

– Jeg bor i kollektiv på et bittelite rom så har ikke plass til et nattbord. Derfor har jeg natthylle istedenfor. Der har jeg et glass vann, mobilen, en plante og en litt merkelig sammensetning av bøker: «Idéutvikling i mediehuset» av Ole Hedemann, en bok om yoga og en bok om sopp.

– Når om morgenen starter hodet å tenke jobb, og hvilke medier må du innom?

– Jeg er litt B-menneske så det går rimelig fort i svingene om morgenen. Men jeg sjekker mail, Instagram og Messenger før jeg må suse av gårde. Når jeg begynner å tenke jobb varierer. Er det noe jeg er nervøs eller stresset for, er jobb det første jeg tenker på når jeg våkner. Men vanligvis begynner hodet å tenke jobb så fort jeg setter meg på T-banen fra Stortinget til Majorstua.

– Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i dag?

– «Dette er personene bak Exit-karakterene»!

– Hvor leter du etter gode saker?

– Gode saker finner jeg ved å snakke med folk og ved å være nysgjerrig på det som foregår rundt meg. Sosiale medier er også en god kilde til å finne saker og til å holde seg oppdatert på hva folk er opptatt av. Ta for eksempel Facebook-gruppa «Hønehjørnet». Her har man gratis innsikt om hva 88.000 kvinner i Norge er opptatt av. Det synes jeg ganske spennende å følge med på.

– Om du kunne velge hvem som helst, hvem har du mest lyst til å intervjue ansikt til ansikt og hvorfor?

– Jeg synes det er spennende å snakke med folk som har en spisskompetanse på et skikkelig smalt tema, eller folk som har valgt å leve livet litt annerledes enn hva som er «normen».

Wim Hof AKA Iceman hadde vært kul å snakke med. Han har funnet opp en metode for å tåle kulde og har blitt en slags moderne guru. Rart, men spennende!

– Om jeg kunne gått tilbake i tid ville jeg intervjuet Arne Næss om livsfilosofi, gjerne på hytta hans under Hallingskarvet.

– Hva er din viktigste egenskap som journalist, og hvordan bruker du den?

– Er det lov å si to? Eller blir det skrytete? Jeg prøver meg!

1: Jeg elsker å snakke med folk! Jeg kommer lett i kontakt med ulike mennesker og er god til å skape en relasjon kjapt.

2: Jeg er utdanna art director fra Westerdals og har jobba med sosiale medier siden jeg var ferdig med å studere. Det har gjort at hodet mitt helt fra starten av et prosjekt tenker på hvordan innholdet skal presenteres visuelt og forklares enkelt.

– Hva er det gøyeste eller rareste du har opplevd i jobben?

– Jeg tror aldri jeg har vært så mye på farta eller møtt som mange morsomme, rare og fine folk som da jeg jobbet som Snapchat-reporter i VG. Det gøyeste var kanskje da jeg lærte hundreåringen Henrik å bruke Snapchat! Sammen lagde vi en Snapchat-story om Henrik, hvor VGs følgere på Snapchat fikk spørre hundreåringen om hva som helst. Sporty Henrik tok utfordringen på strak arm og svarte med selfie-videoer. En skikkelig herlig type!

– Hvilket journalistisk arbeid inspirerte deg sist, og hvorfor?

– I det siste har jeg jobbet med å lage some-innhold på podcasten «Kraft» av Kirsti Kraft. Hun er en inspirerende dame! Kirsti har en fascinerende evne til å komme under huden på personene hun har med i podkasten sin. Hun tør å være kritisk og stiller spørsmålene jeg sitter og lurer på underveis. Også er hun en knallgod historieforteller.

– Hva irriterer deg aller mest med norske medier?

– Jeg savner forbrukerjournalistikk på klima. Jeg må rose Framtiden i våre hender, som gjør en fantastisk jobb her. De lager saker med konkrete tips som folk kan bruke i hverdagen for å redusere sitt klimaavtrykk.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for mediebransjen generelt og der du jobber?

– For mediebransjen generelt vil jeg si at bruken av midlertidige ansatte er en stor utfordring.

– Hvilket bilde eller video fikk deg sist til å stoppe opp?

– Bildet av Kim Jong-un på hest i koreansk vinternatur.

– Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

– Da jeg glemte laderen på hyttetur i Trysil. Batteriet gikk på kjøreturen opp. Da ble det en hel helg uten mobilen. Skulle ønske jeg glemte laderen litt oftere.

– Når logger du av for kvelden?

– For sent!

Powered by Labrador CMS