Fra venstre: Bjørn Hatterud, Olaug Nilssen og Jan Grue.
Fra venstre: Bjørn Hatterud, Olaug Nilssen og Jan Grue.

Jan Grue, Bjørn Hatterud og Olaug Nilssen får Fritt Ord-prisen

– Mangfoldsdebatten i norsk offentlighet rommer sjelden personer med nedsatt funksjonsevne.

Publisert Sist oppdatert

Stiftelsen Fritt Ords Pris for 2021 går til tre forfattere som har belyst samfunnssituasjonen og ytringskulturen for funksjonshemmede i Norge.

De tre forfatterne Jan Grue, Bjørn Hatterud og Olaug Nilssen har hver for seg ytt sterke og kritiske bidrag for å belyse situasjonen for funksjonshemmede i Norge.

– Mangfoldsdebatten i norsk offentlighet rommer sjelden personer med nedsatt funksjonsevne. Grue, Hatterud og Nilssen kommer hver på sin måte med skarpe, kunnskapsrike og debattskapende bidrag gjennom bøker og avisartikler som når svært mange, sier styreleder Grete Brochmann i Stiftelsen Fritt Ord.

– De tre forfatterne gir språk til mennesker som ofte ikke finner sitt eget og som ikke blir sett, sier Brochmann i en pressemelding.

Jan Grue (40) er professor i spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo, mens Bjørn Hatterud (43) er kulturskribent, kurator, musiker og forfatter. Olaug Nilssen (43) er dramatiker og forfatter.

Prisvinnerne deler prisbeløpet på 500.000 kroner og får hver sin statuett laget av Nils Aas. Tidspunktet for prisutdelingen er ikke fastsatt på grunn av koronasituasjonen.

Powered by Labrador CMS