Debatt:
Klar Tale-redaktør Gøril Huse mener at Christian Tybring-Gjedde bedriver netthets mot en av hennes journalister. Foto: NTB scanpix
Det var da svært til hårsårhet
Christian Tybring-Gjedde svarer Klar Tale-redaktøren.
Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.
Jeg trodde journalister visste forskjell på satire og nyhetsformidling. Men, der tar jeg tydeligvis feil.
Ja, du har korrekt at jeg i likhet med 100 millioner amerikanere forsto frustrasjonen som amerikanere flest føler overfor landets elite. Politikere og meningsbærere i USA har over lang tid bidratt til å fremmedgjøre den jevne amerikaner. Donald Trumps evne til å tale fra hjertet/levra og rett til folket er noe jeg ikke er alene om å beundre. Selv en og annen norsk journalist har faktisk sagt det samme. Men det betyr ikke at jeg HYLLER DT.
Ja, jeg mente og mener fortsatt at mennesker som la ut i fartøyer fra trygge land i Afrika bør returneres til de samme trygge landene. Etter hvert har også flere sentrale land i EU kommet til samme konklusjon.
Men det sentrale i min satire var ikke et forsvar av meg selv, men det faktum at journalister som ellers hevder å være opptatt av likestilling bruker en statsråds ektemann og hans påståtte politiske utsagn som en diskvalifiserende faktor. Eller skal jeg si insinuerer?
Det er forøvrig ikke mangel på slektskap i den bransjen du selv er i. Men, ville du som journalist akseptert at din kones (påståtte) meninger ble brukt som diskvalifiserende til den jobben du er satt til å utføre? Neppe.
Som politiker mottar jeg min daglige dose med edder og galle fra dere journalister. Denne gangen fikk dere smake deres egen medisin. I satirisk versjon. Se det vil dere ikke finne dere i.
Journalist Flølo skrev sikkert sin artikkel uten å reflektere over hvilken underdanig rolle hun satte kvinnen Ingvil Smines Tybring-Gjedde i. Jeg ga mitt tilsvar rett til journalisten og via FB. I 2019 er det faktisk mulig å ta seg selv og andre i forsvar. Jeg gjorde det i en satirisk form.
Klar Tales respons er i seg selv en studie i selvrettferdighet.