Debatt:

Klar Tale-redaktør Gøril Huse mener at Christian Tybring-Gjedde bedriver netthets mot en av hennes journalister. Foto: NTB scanpix
Klar Tale-redaktør Gøril Huse mener at Christian Tybring-Gjedde bedriver netthets mot en av hennes journalister. Foto: NTB scanpix

Det var da svært til hårsårhet

Christian Tybring-Gjedde svarer Klar Tale-redaktøren.

Publisert

Jeg trodde journalister visste forskjell på satire og nyhetsformidling. Men, der tar jeg tydeligvis feil.

Ja, du har korrekt at jeg i likhet med 100 millioner amerikanere forsto frustrasjonen som amerikanere flest føler overfor landets elite. Politikere og meningsbærere i USA har over lang tid bidratt til å fremmedgjøre den jevne amerikaner. Donald Trumps evne til å tale fra hjertet/levra og rett til folket er noe jeg ikke er alene om å beundre. Selv en og annen norsk journalist har faktisk sagt det samme. Men det betyr ikke at jeg HYLLER DT.

Ja, jeg mente og mener fortsatt at mennesker som la ut i fartøyer fra trygge land i Afrika bør returneres til de samme trygge landene. Etter hvert har også flere sentrale land i EU kommet til samme konklusjon.

Men det sentrale i min satire var ikke et forsvar av meg selv, men det faktum at journalister som ellers hevder å være opptatt av likestilling bruker en statsråds ektemann og hans påståtte politiske utsagn som en diskvalifiserende faktor. Eller skal jeg si insinuerer?

Det er forøvrig ikke mangel på slektskap i den bransjen du selv er i. Men, ville du som journalist akseptert at din kones (påståtte) meninger ble brukt som diskvalifiserende til den jobben du er satt til å utføre? Neppe.

Som politiker mottar jeg min daglige dose med edder og galle fra dere journalister. Denne gangen fikk dere smake deres egen medisin. I satirisk versjon. Se det vil dere ikke finne dere i.

Journalist Flølo skrev sikkert sin artikkel uten å reflektere over hvilken underdanig rolle hun satte kvinnen Ingvil Smines Tybring-Gjedde i. Jeg ga mitt tilsvar rett til journalisten og via FB. I 2019 er det faktisk mulig å ta seg selv og andre i forsvar. Jeg gjorde det i en satirisk form.

Klar Tales respons er i seg selv en studie i selvrettferdighet.

Powered by Labrador CMS