Kyrre Nakkim
Kyrre Nakkim

Gladsak etter PFU-klage

– Saken er laget på selvstendig grunnlag, sier politisk redaktør Kyrre Nakkim i NRK.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Direktoratet for Nødkommunikasjon var ifølge Dagens Næringsliv svært kritisk til fire reportasjer NRK Dagsrevyen laget om dem og klaget disse inn for PFU. Direktoratet mente reportasjene som ble publisert 23. og 27. august i fjor brøt i alt ni punkter i Vær varsom-plakaten.

NRK hadde ifølge klagen ikke sjekket fakta i saken og direktoratet ble fremstilt i et dårlig lys.

Nå er klagen trukket etter at partene kom til en minnelig ordning. Ifølge DN skjer det etter at NRK brakte en positiv reportasje om det nye nødnettet.

– Sendt er sendt. (…) Vi står på at oppslagene var feilaktige, men de er sendt. Den siste reportasjen fikk fram at vi bygger ut og har fornøyde brukere, og det synes vi er positivt, sier direktør Tor Helge Lyngstøl ved direktoratet til DN.

Politisk redaktør Kyrre Nakkim sier til avisen at NRK føler seg trygge på at de ikke har brutt god presseskikk, og understreker at reportasjen er laget på selvstendig grunnlag.

Ifølge generalsekretær Per Edgar Kokkvold er det slett ikke uvanlig at slikt skjer.

– Det er ikke unikt for etermediene. Det skjer nok også i avisene, men det er ikke så lett for eteremediene som for papiravisene å lage en beklagelse, og da blir det ofte en ny reportasje. Jeg kan ikke se noe kritikkverdig i det.

Powered by Labrador CMS