Amira Smajic og Fasar Abrar Raja hadde flere møter der det ble gjort skjulte opptak.

«Den sorte svane»: Dansk TV 2 lånte penger til Bandidos-medlem

Under opptakene til dokumentarserien Den Sorte Svane fikk Bandidos-medlemmet Fasar Abrar Raja låne 15.000 kroner av dansk TV 2. 

Publisert Sist oppdatert

Det var TV 2 selv som først omtalte at det danske mediehuset ga et lån på 15.000 kroner til Bandidos-medlemmet Fasar Abrar Raja under innspillingen av dokumentaren «Den sorte svane».    

– Nødvendig

Også danske Journalisten har omtalt saken om lånet, som ifølge TV 2 ble gitt via moldvarpen Amira Smajic

Juristen Smajic er hovedkilden i den oppsiktsvekkende serien, og gjennomførte flere  skjulte opptak over en lang periode. Hodene rullet etter publiseringen av serien, som koblet flere navngitte personer til hvitvasking og annen kriminalitet. 

Blant de mest omtalte kriminelle i dokumentaren var Fasar Abrar Raja. 

Under innspillingen skal Smajic ha blitt oppfordret av TV 2 til å fortelle Raja at hun hadde et større pengebeløp liggende, på tross av at hun ikke hadde det, skriver danske Journalisten. 

– Ikke en ideell situasjon

En av journalistene bak i dokumentaren, Thomas Østerlin Koch, forteller ifølge danske TV 2 at lånet til Raja var nødvendig for ikke å sette hele operasjonen i far. Han endte derfor med å selv ta ut kontantene som siden ble gitt til Raja. 

I et skriftlig svar til TV 2 sier nyhetsdirektør i samme mediehus, Ulla Pors, at de ikke ved hva pengene ble brukt til, og at det ikke er en ideell situasjon.

– I den konkrete situasjonen hadde vi et ansvar for Amiras sikkerhet ved å opprettholde hennes dekke. Hun hadde i forbindelse med vår research gitt den aktuelle personen og andre et inntrykk av at hun var i besittelse av relativt mange kontanter. Og derfor lånte vi pengene til henne, så hun kunne låne dem til ham – simpelthen for å beskytte henne, skriver Pors i svaret til TV 2

Powered by Labrador CMS