Det ser vi i andre episode av dokumentarserien «Norge bak fasaden», som ledes av Zaman og TV 2-kollega Janne Amble. Episoden heter «Hatet» og stiller spørsmålet: «Hvem blir den neste norske terroristen?».
– Heter du Kadafi? Du i TV 2. Du er jo pakistaner, er du ikke det? Hva gjør pakistanere i Norge, egentlig? Du er ikke flyktning, du. Og så skal dere plutselig ha sånne høye stillinger? Og så skal dere være journalister!
Se klipp fra episoden her, som Zaman selv har delt i sosiale medier:
Vi har vært bekymret for «svenske tilstander». Nå er vi i sjokk etter «amerikanske tilstander». For å se «norske tilstander» anbefales neste episode av «Norge bak fasaden». Mandag 11. jan kl: 21.45 på TV 2. pic.twitter.com/PsNVEuTKYR
Zaman blir tydelig brydd, og ser etter hvert en annen vei.
– Prøv dere ikke! Dere er avkledd! roper hun, og fortsetter:
– Og jeg kan si til dere andre søpla av fake news som står her: Dere fortjener ikke å leve, sier Bråten.
Annonse
– Ble såra
Under talen langa hun ut mot norsk presse, blant annet ved å si at hun mener journalister ikke forholder seg til sannheten og prøver å «lure folket», ifølge Nettavisen.
– I en setting som dette er man to personer. Jeg er Kadafi og reporter-Kadafi. Kadafi-delen av meg ble såra, jeg er jo født i Drammen og føler meg 100 prosent norsk. Reporter-Kadafi syntes dette er viktig å dokumentere og at kameraet ruller. Det er jo bra det er på kamera når hun først sier det, sier Zaman til Nettavisen.
Bråten sier til Nettavisen at hun ikke ser på uttalelsen hun kom med som rasistisk, og hun forsøker å nyansere hendelsen i «Norge bak fasaden»-episoden, uten å beklage den.
– Jeg ser ikke på Kadafi Zaman som privatperson i denne situasjonen. For meg er han en TV 2-reporter, sier Bråten.
– Grunnen til at jeg tok opp at han var pakistaner er fordi essensen av talen min handler om Abid Raja, sier Bråten til Nettavisen mandag.
Hun sier også til Nettavisens journalist at hun ikke mente at journalister ikke fortjener å leve.
– Jeg mener ikke at journalister ikke fortjener å leve, men at mediebedriftene som ikke overlever uten støtte fra staten ikke fortjener å leve. De kjøper seg jo godvilje hos mediebedriftene.