Flere mediehus måtte ta grep i kommentarfeltene etter drapene på Kongsberg onsdag. Her en pil som står fast i en vegg.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Ryktespredning førte til stengte kommentarfelt etter drapene på Kongsberg
– Vi har begrenset med kapasitet på nattetid, spesielt på en natt som denne, sier NRK-redaktør.
Flere mediehus måtte ta grep i kommentarfeltene på Facebook etter drapene på Kongsberg onsdag.
Dagbladet stengte sine kommentarfelt, NRK slettet en sak fra Facebook, mens TV 2 satte inn ekstra ressurser til å moderere, skriver Kampanje.
Nettstedet skriver at flere norske mediehus opplevde ryktespredning og spredning av feilaktig informasjon i sine kommentarfelt på Facebook. Dermed måtte mediehusene ta grep.
– Vi har begrenset med kapasitet på nattetid, spesielt på en natt som denne, og da fjerner vi sakene fra Facebook, sier redaktør for NRK Direkte, Espen Olsen Langfeldt, til nettstedet.
Han sier det blir et stort omfang av kommentarer i saker som dette.
– Det er personer som legger ut feilaktige opplysninger om hvem som står bak, og hva slags motiv det er, sier Olsen Langfeldt.
VG har som hovedregel ikke kommentarfelt på krimsaker på vg.no, men tillater det på Facebook. Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken forteller at det var først torsdag at VG valgte å fjerne kommentarmulighetene på det sosiale mediet.
– Aktiviteten var ikke spesielt høy, men vi måtte slette noen kommentarer. At vi valgte å skru kommentarfunksjonen helt av også for Facebook-poster, var først og fremst en føre-var-vurdering. Det har så vidt jeg vet ikke blitt postet bilder eller videoer av den karakter som politiet viste til i sin pressekonferanse, sier Håndlykken til Kampanje.
Den danske 37-åringen som er siktet for fem drap, har konvertert til islam. Senest i 2020 fikk politiet bekymringsmelding om mannen.
Mannen har erkjent de faktiske forhold.