Instagram innfører teknologi for å skjule falske innlegg og feilinformasjon. I tillegg får brukere advarsel om de skriver noe som kan være støtende.
Instagram innfører teknologi for å skjule falske innlegg og feilinformasjon. I tillegg får brukere advarsel om de skriver noe som kan være støtende.

– Feilinformasjon gjennom bilder og video øker

Instagram intensiverer kampen mot falsk informasjon.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Instagram går sammen med faktasjekkere når bildedelingstjenesten gjør kampen mot falsk informasjon og feil i bilder global.

– Feilinformasjon gjennom bilder og video øker og er en utfordring i hele bransjen, skriver Instagram i en oppdatering.

Det Facebook-eide sosiale mediet lanserte faktasjekken i USA tidligere i år ved hjelp av eksterne faktasjekkere. Innhold som blir regnet som falskt, vises ikke i søk og i Instagrams anbefalinger til brukerne, og det antatt falske innholdet blir merket med en advarsel.

– Merkingen gjør at folk kan bestemme selv hva de vil lese, stole på og dele, opplyser Instagram.

Teknologi for bildegjenkjenning blir brukt for å finne og merke misvisende og falskt innhold på hele Instagram.

– I tillegg blir innhold som er falskt eller delvis falskt på Facebook, fra i dag også automatisk merket hvis det publiseres på Instagram.

Instagram legger til flere verktøy for å hindre mobbing. Bildetekster og kommentarer blir automatisk skannet, og brukerne får beskjed om deres kommentar kan være støtende. Instagram mener slike innstillinger kan få folk til å tenke seg om og omformulere seg.

Powered by Labrador CMS