Foto: Financial Times/Flickr.com
Foto: Financial Times/Flickr.com

NYT: Skepsis til mulig Financial Times-salg

Den rosa avisen kan bli solgt for opp mot 12,8 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det er Bloomberg som først meldte at den internasjonale finansavisen kan være til salgs. Nyhetsbyrået siterer uidentifiserte kilder med «kjennskap til prosessen» på at flere potensielle kjøpere skal ha meldt interesse.

Hattemåltid

Tyske Axel Springer nevnes som en mulig kjøper. Det samme gjør andre ikke navngitte investorer i Europa, Midtøsten og Asia.

Verken Axel Springer eller eieren Pearson har ønsket å kommentere saken overfor Bloomberg. Men en analytiker har liten tro på at Pearson, med en samlet markedsverdi på 132 milliarder kroner, skal kunne få nær 13 milliarder kroner for avisen.

– Hvis Pearson kan få 1 milliard britiske pund for Financial Times vil jeg spise hatten min, sier analytiker Alex DeGroote i Peel Hunt til Bloomberg.

Skepsis

Ifølge New York Times (NYT) har salgsryktet blitt mottatt med skepsis i City, den finansielle delen av London. Den amerikanske avisen nevner dessuten Bloomberg selv som en mulig kjøper.

En analytiker sier til avisen at han har vanskelig for å tro på et salg så lenge rentenivået er lavt, som det er nå. Årsaken skal være at Pearson i så fall må ta en større del av regningen for pensjonskostnadene til finansavisen.

– Den kostnaden er trolig på flere hundre millioner pund, sier analytiker Claudio Aspesi i Bernstein til New York Times.

Financial Times ble etablert i 1888, men fant sin nåværende form i 1945 etter sammenslåingen med Financial News. Et mulig salg av avisen har vært diskutert i et tiår i finanskretser etter hvert som eieren Pearson har beveget virksomheten bort fra medier og over til utdanning.

Les mer om Financial Times.

Powered by Labrador CMS