Shoot It Live ble blant annet brukt av VG under finalen i Melodi Grand Prix.
Shoot It Live ble blant annet brukt av VG under finalen i Melodi Grand Prix.

Bryllupsbildestrøm direkte ut på nettet

Scanpix tilbyr nettsteder direktepublisert bildestrøm fra kronprinsesse Victorias bryllup.

Publisert Sist oppdatert

Skandinavias ledende bildebyrå er offisielt bildebyrå for det svenske kronprinsessebryllupet 19. juni. Scanpix kommer til å overvåke begivenhetene med 40 fotografer og får en unik tilgang til vielsen, kortesjen og middagen. I samarbeid med «Shoot It Live» tilbyr Scanpix en automatisk livebildestrøm direkte til svenske og internasjonale kunders nettsteder.

– Det er første gang vi tilbyr denne tjenesten til redaksjoner som er kunder hos oss, sier markedssjef i Scanpix i Sverige, Lina Hedenström til Journalisten.

Direkte ut

For å få vist bildestrømmen limer brukerne bare inn en kode på sin nettside.

– Kundene trenger ikke gjøre noe selv. Bildene blir publisert automatisk og direkte på nettstedene. Men først etter en mellomlanding hos oss, der vi gjør et visst utvalg for å sikre god kvalitet.

Bryllupet byr trolig ikke på vanskelige etikk, men nettstedene gjør altså ingen egne vurderinger av bildene. Hedenström understreker at kundene kan stole på at Scanpix med sin troverdighet ikke vil slippe tvilsomme bilder gjennom.

Interessen for produktet er særlig stor i Sverige og Tyskland, men også i Norge.

Administrerende direktør Anna Fornek Bergström, sier i en pressemelding at det er stor etterspørsel etter minutt-for-minutt rapportering med bilder.

– Vi kan nå tilby en unik tjeneste uten å forandre vår eller våre kunders arbeidsmåte, sier hun.

Shoot It Live

«Shoot It Live», som ble etablert våren 2008, er myntet på nettsteder, som gjennom tilstedeværende fotografer vil publisere bilder fra begivenheter mens de pågår, fra ethvert sted med 3G-dekning. Tjenesten brukes nå av Skandinavias største nettaviser. For eksempel brukte VG «Shoot It Live» i forbindelse med Eurovision Contest. Og Aftonbladet har brukt det på Champions League.

Den tekniske løsningen hviler på bruk av kameraer (utstyrt med Wi-Fi sender) som kobler seg til internett ved Wi-Fi eller 3G. Fotografen trenger ingen datamaskin, men bestemmer hvilke bilder som skal publiseres gjennom å trykke på en knapp på kameraet. Bildene vises i en flash media-spiller som er installert på nettsiden gjennom koden.

Powered by Labrador CMS