Glåmdalen publiserte redaksjonens skattetall. Utstnitt faksimile lørdag 20. oktober 2012.
Publiserte hele redaksjonens skattetall
Glåmdalens lesere fikk vite hva journalister og redaktører tjente i fjor.
I forrige uke hadde Kongsvinger-avisa Glåmdalen, som mange andre norske medier, en bred dekning av skattetallene. Inkludert forsiden var det ryddet plass til åtte sider med skattejournalistikk.
Åpenhet
Men avisen valgte ikke bare å rette søkelyset mot dekningsområdets rike og ikke fullt så rike. De valgte også å trykke skattetallene for avisas 26 journalister, fotografer, vaktsjefer og redaktører. Det skjedde i tilknytning til en sak om skattetallene til mediekjendiser i regionen.
Sjefredaktør Eivind Lid begrunner grepet med at avisen, som dekker viktige samfunnsaktører i regionen, i seg selv er en viktig samfunnsaktør. Derfor mente han det var riktig å publisere skattetallene til egne ansatte.
– Det var redaksjonen enig i. Og noen av dem ivret for det, sier Lid.
– Det blir feil å predike åpenhet uten å være det selv. Ønsker vi full åpenhet må vi også stå for det.
Selv har han ikke mottatt noen reaksjoner på redaksjonens skattetall. Det tar han som et tegn på at publiseringen var ok.
Lik behandling
Klubbleder Britt-Ellen Negård sier at publiseringen ikke har vært tema i klubben, og at hun heller ikke har fått noen reaksjoner.
– Oppfatningen her er at når vi henger ut de på topp og bånn må vi også tåle samme behandling, sier Negård.
Det er vanlig at journalister som skriver eller lager reportasje om andres skattetall samtidig nevner sine egne. Men Lid kjenner ikke til andre medier som har valgt å publisere hele redaksjonens skattetall.
Kjenner du til andre medier som har gjort lignende grep? Kommenter i debattfeltet under!