Tre ved IJ tar førtidspensjon

Tre ansatte ved Institutt for Journalistikk har akseptert et tilbud om førtidspensjon. En er fortsatt i tenkeboksen.

Publisert Sist oppdatert

Økonomiske problemer er bakgrunnen for at Institutt for Journalistikk rett før jul tilbød fire ansatte en ordning med gavepensjon om de frivillig går av med AFP ved fylte 62 år. Det innebærer at IJ betaler pensjonsforsikringen og at de får samme pensjon som hvis de hadde vært i jobb fram til fylte 67 år.

Sagt ja

Det var fagmedarbeiderne Leif Andersen og Tor Andersen, regnskapsmedarbeider Solfrid Østensen og seniorforsker Sigurd Høst som fikk tilbudet. De tre første har allerede akseptert.

– Jeg brukte jula til å tenke gjennom saken, og har for min del sagt ja, sier Tor Andersen (61), som har foto og bildebehandling som sitt spesialområde. Den tidligere Demokraten-fotografen har jobbet ved IJ siden midt på 80-tallet.

– Selv om det blir veldig rart, er det nok greit å slutte mens man har helsa i behold. Jeg har hørt fra andre som har gått av som 62-åringer at det er veldig fine år. Det er stor forskjell på å være 62 og 72 år, sier Andersen, som går av til høsten.

Tenker

Sigurd Høst (64) sier han ikke har bestemt seg for hva han vil gjøre.

– Jeg er fremdeles i tenkeboksen, sier Høst, som blant annet har avisstruktur og avishistorie som sitt felt.

Det er satt en svarfrist i forkant av styremøtet 24. januar, men Høst føler han trenger mer tid.

– Det er for tidlig for meg å gi et klar svar nå. Jeg har snakket med ledelsen, og det er mulig det blir litt forlengelse av fristen.

Institutt for Journalistikk gikk inn i 2007 med to millioner kroner mindre enn forutsett. Det skyldes et underskudd på rundt en million kroner i 2006 og at staten i 2007 reduserer støtten til IJ med tilsvarende beløp.