Nytt debattsystem i Journalisten

Skal få fart i mediediskusjonen. Debatten blir redigert i etterhånd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten legger kraftig om på nettutgaven denne uka. For leserne blir helt ny design og strøm av innhold fra eksterne kilder, trolig blant de tydeligste endringene. Omleggingen av debattsystemet er likevel mer dyptgripende.

Nettutgaven av Journalisten har lagt hovedvekt på løpende nyhetsdekning av mediebransjen. Økonomi, presseetikk, lønnskonflikter, mediekritikk og oppkjøp, vil fortsatt bli kjerneområder. Men den teknologidrevne omveltningen i medielandskapet, gir samtidig helt nye muligheter og utfordringer.

Det har vært mye og heftig diskusjon om hvordan nettmediene best håndterer spenningen mellom åpenhet og kvalitet. Flere har ment løsningen er å gjennomgå alle kommentarer før de publiseres, men andre hevder det bryter med dynamikken i nye medier.

Journalisten.no har hittil hatt en rent forhåndsredigert debatt. Sammen med en lite elegant teknisk løsning, har dette trolig innskrenket aktiviteten betydelig. Samtidig har det vært en garanti mot at nettsiden er blitt brukt til å publisere innhold som bryter lov eller etiske retningslinjer.

Vårt nye debattsystem åpner for at registrerte brukere legger sine kommentarer rett ut på nettsiden, samtidig som redaksjonen har mulighet til å endre eller slette innlegg i etterkant.

Alle som deltar i nettdebatten, må først registrere seg med mobilnummer, epostadresse og navn. De får en innloggingskode, som følger dem. Dermed vet redaksjonen hvem som poster innlegg. Vi får mulighet til å veilede brukerne i nettikette, og til å utestenge dem som eventuelt misbruker debattadgangen. Dette systemet ligner det VG Nett, A-pressen (Origo) og flere andre bruker.

Vi oppfordrer også alle til å signere med fullt navn, men godtar pseudonym. Vi tar sikte på at anonyme debattanter skal bruke fast kallenavn, noe Origos erfaringer tyder på at gir en mer saklig debatt.

Det skal også bli mulig å følge debattdeltakere fast og få varsel om nye innlegg eller svar til dine egne. Redaksjonen tror det nye debattsystemet vil gi en dypere og livligere meningsutveksling om medier og presseetikk, til nytte for både yrkesutøvere, kilder og mediebrukere.

Powered by Labrador CMS