Redningsarbeidere er på vei for å redde folk som er rammet av flommen i Henan-provinsen i Kina.

USA fordømmer trakassering av utenlandske journalister som dekker flommene i Kina

Omtaler BBC som «Fake News Broadcasting Company».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kina har anklaget BBC for å kringkaste falske nyheter i forbindelse med flom i landet. Amerikanske myndigheter refser Kinas «trakassering» av journalistene.

– USA er dypt bekymret over den stadig strengere overvåkingen, trakasseringen og skremselen mot amerikanske og andre utenlandske journalister i Folkerepublikken Kina, heter det i en uttalelse fra talsperson Ned Price i det amerikanske utenriksdepartementet.

Price viser i tillegg til at dette også gjelder utenlandske journalister som dekker ødeleggelsene og dødsfallene forårsaket av de siste flommene i Henan.

Minst 58 mennesker er døde som følge av ekstremværet og den påfølgende flommen i den kinesiske provinsen.

En talsperson fra det kinesiske utenriksdepartementet omtalte torsdag BBC som «Fake News Broadcasting Company» og mente de forsøkte å ødelegge ryktet til Kina ved å i stor grad avvike fra journalistiske standarder.

BBC har uttalt at en rekke av deres reportere i området har blitt utsatt for det de kaller «angrep». Journalister fra nyhetsbyrået AFP skal ha blitt tvunget av fiendtlige innbyggere i byen Zhengzhou til å slette opptak fra flommer, og de skal ha blitt omringet av en gruppe menn.

Powered by Labrador CMS