Kalte Olav Versto en kødd
- Skulle nok valgt et annet ord.
“Det er nok upassende, men i nekrologene leser jeg at en aldri skal være unnfallende overfor ekstremister: Olav Versto var en reaksjonær kødd”. Slik satte Klassekampens Mimir Kristjansson tonen på Twitter lørdag. Og reaksjonene lot seg ikke vente på.
Smakløst tvitring
Blant andre VGs Sissel Kruse Larsen reagerer på bruken av ordet kødd.
@mimirk Å kalle noen en kødd er ikke å snakke politikk. Smakløst, men ikke overraskende.
Det samme gjorde Dagbladets Jørgen Gilbrant.
@mimirk Det å kalle en avdød en kødd er kanskje å snakke politikk der du kommer fra, men heldigvis ikke mange andre steder.
Mens TV 2s mangeårige medarbeider Gerhard Helskog tok den litt lenger enn de to andre.
@mimirk les Alf i @Klassekampen i dag, slik møter man en meningsmotstanders død med stil. Du oppfører deg som en hoiende rødgardist #versto.
Følelsesladet
Mandagen etter forteller Kristjansson at meldingen i sosiale medier var et øyeblikksutblåsning. Årsaken var at han reagerte på mye av omtalen av Olav Versto etter hans bortgang, og da særlig i VG.
– Det var et følelsesladd reaksjon på mye av den panegyriske hyllesten i mediene, sier han.
Kristjansson forstår at folk reagerer på kalle Versto for en kødd, ordet var veldig dårlig valgt, og han vil ikke en gang protestere. Men at Versto ble sett på som reaksjonær, både av Kristjansson selv og andre på venstresiden, mener journalisten ikke er hemmelig.
– I Klassekampen skrev vi en høflig og mer nyansert nekrolog over Versto. Den synes jeg oppsummerer hans virke godt.
Må tåle det
Og dersom du trodde at noe slikt påvirker måten Kristjansson opptrer i sosiale medier, så må du nok tro om igjen.
– Når man skriver i sosiale medier, så blir det plukket opp. Som akkurat nå i dette intervjuet. Det man skriver er ikke alltid like godt gjennomtenkt, men er man med på leken, så får man også tåle steken.