Journalist og huslingvist Paal Uvaag i Morgenbladet fikk fredag NTBs språkpris.
Journalist og huslingvist Paal Uvaag i Morgenbladet fikk fredag NTBs språkpris.

NTBs språkpris til Morgenbladets journalist og huslingvist Paal Uvaag

Hedret under medienes prisfest.

Publisert Sist oppdatert

Morgenbladets huslingvist Paal Uvaag er tildelt NTBs språkpris. Uvaag ble kåret i konkurranse med over 50 kandidater, noe som er rekord i språkprisens historie.

Juryen mener årets prisvinner er språklig kreativ på en elegant måte:

«Tekstene oser av overskudd og er både morsomme og intelligente. Hans faste spalte om språk er en kilde til læring, og han gjør grammatikk gøy», heter det blant annet i begrunnelsen.

Videre heter det at « … prisvinneren er faglig sylskarp og formidler med varme, engasjement, sarkasme og humor. Han er en ekte språkhelt og burde være alle journalisters bestevenn.»

– Jeg blir nesten svimmel av å tenke på at jeg vant i konkurranse med over 50 andre nominerte. Men ikke svimlere enn at jeg også blir rørt, ydmyk, stolt og vanvittig glad, sier Paal Uvaag om å vinne språkprisen.

NTBs språkpris gis til en person som skriver godt i mediene – gjennom hele året. Den ble delt ut av Mads Yngve Storvik, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB.

– Paal Uvaag har en unik evne til å engasjere publikum. Hans gnistrende skrivestil gir energi. Uvaags språklige overskudd smitter og inspirerer oss til å skrive enda bedre selv, sier Storvik.

Språkprisen ble delt ut på Den store prisfesten i Oslo fredag kveld. Medienes årlige prisutdeling er vanligvis lagt til Nordiske Mediedager i Bergen, som i år ble avlyst på grunn av koronapandemien.

Powered by Labrador CMS