Løkeland-Stai ny nyhetssjef i Klassekampen

Journalist Espen Løkeland-Stai er ansatt i en nyopprettet stilling som nyhetssjef i Klassekampen. Løkeland-Stai sier at stillingen innebærer ytterligere fokus på nyhetsjournalistikk i avisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sjefredaktør Jon Michelets kontrakt med avisen utløper 15. oktober, og Bjørgulv Braanen overtar som sjefredaktør fra denne dato. Omtrent samtidig har Klassekampen opprettet en ny stilling som nyhetssjef. Espen Løkeland-Stai (29) går inn i denne stillingen, og KK lyser i disse dager ut en stilling som nyhetsjournalist.

Løkeland-Stai har siden januar 1999 vært tilknyttet innenriksavdelingen, mens han før det jobbet med eksterne bidragsytere. Før han begynte i Klassekampen, var han tilknyttet Radio RV i Trondheim.



Gjennomgang av tidsbruken

Den nye nyhetssjefen sier til Journalisten at han vil få hovedansvar for nyheter, og kun arbeide med det. Noe han vil satse på som nyhetssjef er å rendyrke felter som Klassekampen kan være best og nyhetsledende på, som for eksempel venstresiden, fagbevegelsen, mens de da samtidig må prioritere ned eller vekk andre områder.

Løkeland-Stai varsler blant annet en gjennomgang av tidsbruk i redaksjonen for å se om det står i stil med avisens redaksjonelle satsinger.



Rød Ungdom

- Hvorfor skriver du ikke på nynorsk lenger?

- Hehe, nei, det er mest fordi at vi er en liten avis med en liten desk. Jeg føler vel at jeg språklig sett er bedre på bokmål.

- Du har en tung politisk fortid som blant annet RU-leder, og det hevdes at du er Aslak Sira Myhras kandidat som ny RV-leder. Hvordan harmonerer det med KKs «frigjøring» fra partipressestempelet?

- Hvilke kandidater Aslak har, må du snakke med ham om, men jeg satser på journalistikken. Jeg har ikke vært politisk aktiv på flere år, og jeg står for den linjen Klassekampen nå har, at vi ikke blander roller, sier Espen Løkeland-Stai.



Powered by Labrador CMS