Godkjent terrordekning

Åtte av ti avislesere i Norge mener pressen har gjort en god jobb etter terrorangrepene 22. juli

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Samtidig må avisene tåle å bli stemplet for å ha vært for sensasjonspreget. Det viser en fersk undersøkelse som er gjennomført for Mediebedriftenes Landsforening (MBL) i forbindelse med organisasjonens årskonferanse torsdag. Der er debatten om pressens dekning av terrorangrepene et viktig tema.

(Journalisten er i Larvik og dekker denne debatten. MBL streamer den her nå.)

 – Det er positivt at leserne gir denne tilbakemeldingen på at avisene har gjort en god jobb, sier administrerende direktør Randi S. Øgrey i MBL.

 – Har vært flinke

Nærmere 80 prosent av de spurte mener at papiravisene har løst sin informasjonsoppgave godt i forbindelse med terrorangrepene. Like mange er enige i at avisene har fått fram mye bakgrunnsmateriale om gjerningsmannen, og at de har vært flinke til å bringe fram kommentarer og debatt. Tre av fem spurte mener avisene har vært flinke til å formidle bakgrunn og dybdestoff.

 Det er samtidig mange som mener at avisene har vært for sensasjonspreget i sin dekning. I den samme undersøkelsen sier over 70 prosent av de spurte at de mener det preget avisdekningen. To av fem spurte mener avisene har tatt for lite hensyn til pårørende og ofre.

Misnøye med tabloidene

Det er flere som er misfornøyd med VG og Dagbladets dekning av terrorangrepene enn med de andre papiravisene. Mens 20 prosent svarer at de er misfornøyd med tabloidavisenes dekning, sier seks prosent av de andre avisenes lesere det samme.

 Undersøkelsen ble gjennomført som telefonundersøkelse i regi av TNS Gallup i den siste uken i august.

1012 personer ble spurt. Du finner hele undersøkelsen her (laster ned en PPoint, åpner ikke i nettleser.)

 

 

Powered by Labrador CMS