Klubbleder Siv Elisabeth Bjerke er spent på hva transaksjonen mellom eierne får å bety for de ansatte. Foto: Glenn Slydal Johansen

Nettavisens ansatte spente på fremtiden

Venter på flere avklaringer rundt at Egmont og Amedia deler Nettavisens virksomheter mellom seg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det kjent at Egmont og Amedia, som de siste 9 årene har eid en halvpart hver av Nettavisen, deler selskapet mellom seg. Egmont tar magasinene Side2 og Side3 samt blogg.no mens Amedia tar «resten», altså Nettavisen og merkevaren NA24.

Partene vil ikke kommentere på kjøpsbeløp eller hvor mye mediehuset er verdsatt til. Men både Amedias konsernsjef Are Stokstad og Egmonts norske konsernsjef Espen Asheim at det er penger involvert i transaksjonen.

Sjefredaktør Gunnar Stavrum sier at Egmont overtar rundt en tredel av dagens virksomhet. Handelen skjer formelt ved at Nettavisen utfisjonerer ett selskap. Amedia får eierskapet alene til Nettavisen, og Egmont og de ansatte som skal være der blir med over i det utfisjonerte selskapet.

– Sånn røflig går en tredel til Egmont. En tredel av leserne og en tredel av journalistene, sier Stavrum.

Rundt 10 ansatte tilknyttet magasinene og blogg.no flytter trolig snart til Egmonts lokaler i Nydalen. Nettavisens redaksjon blir inntil videre værende i lokalene nesten rett overfor Amedias hovedkontor, men med adresse Grensen. Ingen skal miste jobben.

– Alle ansatte beholder jobben og sine vilkår i de to selskapene. Vi vil gjennomføre dette på en ordentlig måte med de tillitsvalgte, sa Stavrum på pressemøtet.

Klubbleder Siv Elisabeth Bjerke sier de ansatte tar handelen greit, men at de er spent på følgene av den på flere områder. De som skal til Egmont, sier hun er bekymret.

– De er spent på arbeidssted og hvilket stoff de skal jobbe med.

– Sjefene sa her på pressemøtet at de skal flytte inn til Egmont i Nydalen?

– Ja, men vi får se hva som skjer om et halvt år. Det er mange spørsmål og ikke så mange svar.

Bjerke er lei seg over å miste mange gode kolleger, flere av dem gjennom 10 år.

– Samtidig er det to solide eiere her, så vi er positive til det. Det har vært en dragkamp mellom de to lenge.

For det var ingen hemmelighet under pressemøtet i Amedias lokaler at løsningen som ble presentert var plan B. Begge konsernene ønsket egentlig å kjøpe den andre ut.

På pressemøtet spurte Dagens Næringslivs journalist Bjørn Eckblad om løsningen derfor var et kompromiss.

– Det er mer et spørsmål om hva som er den optimale strukturen. Dette er industrielt helt riktig. Så er vi enig om å samarbeide videre, svarte Stokstad.

Også Bjerke tenker i retning av kompromiss.

– Jeg tror det var det.

Klubblederen sier hun ble tatt på senga over hva som skal skje da hun ble informert torsdag. Nå er det en intensjonsavtale som er undertegnet, og formelle drøftelser skal skje først framover.

– Denne avgjørelsen er tatt av eierne. Ledelsen i Nettavisen informerte tillitsvalgte så fort de kunne. Vi starter dialogarbeidet onsdag.

I meldingen fra eierne heter det også at Nettavisen skal fortsette som før med samme innhold ut 2018. Hva som skal skje etter det kan ingen helt svare på, men Amedias konsernsjef understreker overfor Journalisten at de har en intensjon om å fortsette samarbeidet også utover det.

– Det tar tid å finne langsiktige samarbeidsformer.

Powered by Labrador CMS