Bonusprotester i Bergen

Direktøren i BT får 560.000 kroner ekstra.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha kommet seg gjennom mediekrisen, leverte mediehuset BT et resultat før skatt på 168 millioner kroner før skatt i fjor. Det gjør at administrerende direktør Sondre Gravir får bonusen sin, slik lønnsavtalen han har inngått med avisens styre tilsier.

Selve avtalen går ut på at Gravir, dersom BT oppnår det rette resultatet, får en bonus tilsvarene fire månedslønninger eller 560.000 kroner. Dette kommer på toppen av lønna på litt over 1,7 millioner kroner i året.

– Gravir har lønnsbetingelser hvor det ligger muligheter til en slik bonus. Det er ikke bonus som er vurdert skjønnsmessig, men en del av lønnsbetingelsene hans, sier styreleder i Bergens Tidende og konsernsjef i Media Norge, Didrik Munch.

Ordningen

Årsmøtet i Bergens Tidende er uansett sterkt kritisk til at Gravir skal få utbetalt denne bonus. De skriver i en uttalelse at avgjørelsen om denne utbetalingen er i utakt med kriseoppfatningen andre medarbeidere er påført blant annet gjennom direktør Gravir.

– Jeg har ikke noe mot at folk på toppen tjener penger, sier klubbleder Arild Berg Karlsen og viser til Gravirs årslønn. – Det er bonusens system som jeg synes er tung og ekkel. Og så er timingen helt vanvittig. Vi har vært gjennom perioder med kostnadskutt hvor folk har forlatt arbeidsplassene sine med enten sluttpakker eller AFP under armen i solidaritet med kollegene som blir igjen i redaksjonen. Og så skal direktørene gi hverandre bonuser, det blir helt feil, sier klubblederen til Journalisten.

Fravær

Karlsen mener det ville vært mest riktig å gi alle medarbeiderne en bonus etter at de har stått skulder mot skulder gjennom krisen. Han forteller at det fra de ansattes representanter i styret ble foreslått å gi de ansatte et julegratiale som takk for innsatsen. Dette skal ifølge klubblederen ha blitt avfeid prompte. Styreleder Munch sier at han ikke ønsker å kommentere hva som er til behandling i styret.

Klubblederen mener at bonuspengene heller burde vært brukt på å bygge opp bedriften igjen etter kuttene. I fjerde kvartal hadde Bergens Tidende et sykefravær på 10 prosent i fjerde kvartal. Det er betraktelig høyere enn hva det vanligvis ligger på.

Sondre Gravir sier til Journalisten at han forholder seg til de lønnsbetingelser som fastsettes av styret i avisen, og at bonusavtalen er en del av disse betingelsene.

Gravir ønsker ikke kommentere de andre påstandene i redaksjonsklubbens uttalelser.

– Men generelt er jeg opptatt av at BT skal være et attraktivt mediehus og en god arbeidsgiver for våre ansatte. Det er mange forhold som må være på plass for å være et foretrukne mediehus å jobbe i, et av disse er konkurransedyktige lønnsbetingelser.

Powered by Labrador CMS