Lars Johnsen er forberedt på at det kan komme vanskelige tider også fremover i mediebransjen. De er han forberedt å stå i. Foto: Rune Folkedal
– Klubblederen bør være diplomat, mener Lars Johnsen
Samarbeidslinjen fører oftest fremover, sier den nyvalgte klubblederen i Drammens Tidende
I nesten 30 år har Lars Johnsen jobbet i Drammens Tidende. Han har vært med siden den gang mediehuset hadde et par hundre ansatte, til i dag da en fjerdedel er igjen. I løpet av de siste fire årene er redaksjonen i mediehuset blitt redusert med rundt 40 prosent. Nå har den tidligere lederen i Buskerud Journalistlag tatt fatt på klubbledervervet i redaksjonsklubben.
Den viktigste oppgaven som klubbleder er å trygge de lokale arbeidsforholdene og det lokale lønnsoppgjøret. Akkurat nå opplever den nyvalgte klubblederen, som de siste tre årene har sittet i klubbstyret, at situasjonen i bransjen er litt lettere.
– Jeg ser veldig positivt på den satsingen Amedia gjør på journalistikk og lokaljournalistikk. Det at de så tydelig setter denne i hovedsetet. Det er journalistikken vi skal vinne lesere og abonnenter på, og det er både viktig og riktig. Derfor har det de siste årene vært morsommere å jobbe når det er fokus på dette.
For å bidra til å trygge arbeidsplassene handler det først å være konstruktive i samarbeidet med ledelsen i mediehuset, og i konsernet. God journalistikk og flere lesere, skaper et godt grunnlag. Johnsen opplever at mediehuset er mer avhengig av abonnentene og leserne nå enn før.
Selv var han avisens første nettjournalist. Det er over 20 år siden. Siden den gang er tempo i mediene skrudd opp. Endringene skjer raskere nå, og mens man tidligere forholdt seg til lesertall to ganger i året og opplagstall én, er det nå konstant oppdatering.
– Det gir utfordringer for den enkelte journalist, men det gir også umiddelbar tilbakemelding på hva leserne mener er god journalistikk.
– Skal klubblederen stå på barrikadene eller være diplomat?
– Jeg tror at uansett at en klubbleder må være diplomat. Man må gjøre en vurdering av hva som fungerer; konfrontasjonslinje eller samarbeidslinje. Vi har lange erfaringer med å velge det siste. Selv om det til tider er tøffe tak og sterk uenighet, er det gjennom godt og konstruktivt samarbeid vi kommer fremover.