Marte Hedenstad anmelder spill og filmer i Filmpolitiet i NRK P3. Foto: Maria Vorraa
Portalen P3
Mange unge begynner karrieren i ungdomskanalen.
Omtrent halvparten av sendetiden til P3 produseres på Tyholt i Trondheim. De mest kjente programmene som sendes herfra er Filmpolitiet, Banden, Urørt og P3 Helg. Flesteparten av de omtrent 30 som jobber her er i 20-årene, og mange av dem kommer rett fra journalistutdanningene og studentmediene.
Marte Hedenstad jobber i Filmpolitiet der hun anmelder spill og filmer og skriver om popkultur. Hun tror at for mange unge kan en jobb i P3 føre til flere muligheter i mediehuset.
– Jeg føler P3 er portalen inn i NRK for mange. Veien er kort mellom de ulike redaksjonene her.
Ungdomskanalen
Redaksjonssjef Bjørn Tore Grøtte forteller at generasjonsskifter kjennetegner redaksjonen. Det kommer stadig nye gjenger fra studentmediene som fyller redaksjonslokalene. Det gjør at redaksjonen er helt annerledes enn andre redaksjoner han har jobbet i.
– Det er et helt fabelaktig miljø her. Men mange får også sitt første møte med arbeidslivet, så det kan være spennende å ha personalansvar.
Målgruppen til P3 er de mellom 15 og 30 år. Bjørn Tore Grøtte mener allikevel at det ikke er noen øvre aldersgrense for de ansatte i kanalen.
– Jeg tror det er mer en følelse du har. Dersom du begynner å synes det er kjedelig bør du kanskje jobbe et annet sted.
Spillanmelder
Marte Hedenstad har erfaring fra studentradioen i Trondheim, der hun var programleder i et spillprogram. Denne bakgrunnen førte til at hun fikk jobben i Filmpolitiet. Folk reagerer alltid på samme måte når hun sier at hun er spillanmelder: «Hæ? Er du spillanmelder?»
– Jeg ser kanskje ikke ut som en typisk nerd.
Spill har alltid vært en hobby for Hedenstad, og nå har det også blitt en del av jobben hennes. Men hun har ikke blitt lei av å spille av den grunn.
– Det siste spillet jeg anmeldte spilte jeg i 30 timer. Og World of Warcraft har jeg spilt mye. Det er uendelig. Men du merker fort om et spill er bra. Og spiller du et kjedelig spill, må du likevel fortsette å spille det for å kunne vurdere det.
Erfaringen fra studentradioen har vært nyttig, men Hedenstad mener det er helt annerledes å jobbe i P3 enn i studentradioen.
– Det er utrolig mange flere som hører på, og det gjør noe med deg. Og det er mye mer interaktivitet med lytterne. Det gjør det mer virkelig at noen faktisk hører på.