Per Axel Koch kutter nye 140 millioner kroner i Polaris Media . Foto: Birgit Dannenberg

Polaris kutter ytterligere 140 mill.

Det betyr nedbemanning, men hvor mange stillinger som skal kuttes er ennå uvisst.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Dette var ventet. Det er tøft marked også for Polaris, men i dagens situasjon er vi ikke i nærheten av de kuttene Amedia og en del andre aviser akter å gjøre, sier klubbleder Knut Okkenhaug i Adresseavisen.

Han er tilfreds med at konsernledelsen tilpasser kartet etter terrenget og ikke gjennomfører panikkartede kuttrunder, slik Amedia synes å gjøre.

Frivillighet

Okkenhaug sier at også de tillitsvalgte ser behov for tiltak, men understreker at de må skje i den tradisjonen de ansatte er vant med. Det innebærer at medarbeiderne må involveres og at drøftinger og tiltak skal skje ved hjelp av frivillighet. 

- En videreføring av dagens afp-ordning til nye årganger, kan være et slikt tiltak, sier Okkenhaug

Trondheimsavisen er det klart største mediehuset i Polaris med i overkant av 120 medlemmer i redaksjonsklubben.

Fredag morgen varsler Polaris Media i en pressemelding at konsernet skal kutte kostnader for 40 millioner i år, 50 millioner neste år og 50 millioner kroner i 2016. Det kommer på toppen av spareprogrammet P2015.

 

Polaris har vært gjennom kontinuerlige kostnadsprogrammer siden 2008. Det første programmet ble lansert I Adresseavisen-konsernet for seks år siden og kuttet kostnader for mellom 60 og 65 millioner kroner i året. For Adresseavisen betød det nedbemanning på over 30 årsverk.

På tampen av 2012 lanserte konsernet P2015 som innebar kutt på til sammen 145 millioner kroner. Det ble den gang varslet bemanningsreduksjon på i alt 100 årsverk.

Unngår sluttpakker?

Hvor mange som eventuelt ender med å måtte forlate arbeidsplassene sine er ifølge klubblederen uvisst. Han forteller at Adresseavisen, som de øvrige avisene i konsernet, har beredskapsplanene klare og at det nå vil være behov for å identifisere andre kuttmuligheter.

Konserntillitsvalgt Ulf Dalheim sier til Journalisten at han tror de til og med kan unngå sluttpakker.

- Jeg tror det kan løses med AFP og gavepensjon, sier han til Journalisten.

I forrige runde var det mellom 15 og 20 ansatte som takket nei til tilbudet om gavepensjon. Disse vil ikke få et nytt tilbud nå. Dette, sier Dalheim er for å unngå press mot enkeltpersoner.

AFP kan bidra

Når det nå kommer en ny runde, vil det være nye aldersgrupper som får tilbudet. Dersom mange nok av disse takker ja til tilbudet, tror han at sluttpakker kan unngås.

- Men det er ikke gøy å se kolleger gå ut døren før de selv hadde planlagt det eller ønsket det.

Han er glad kuttene ikke skal skje etter ostehøvel-prinsippet ledet fra konsernet, men at heller hvert mediehus identifiserer kuttmuligheter.

- Det er flere mediehus i Polaris som gjør det veldig godt. Som ligger foran budsjettet i år og hvor ansatte har fått bonus.

Powered by Labrador CMS