Podkastappen Stitcher kastet torsdag Alex Jones (bildet) ut fra sin tjeneste. Foto: Infowars

Hevder at Sandy Hook-massakren i 2012 aldri skjedde. Nå er han kastet ut av populær podkastapp

Alex Jones fjernet fra podkast-app.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kontroversielle Alex Jones er blitt kastet ut av den populære podkastappen Stitcher, som begrunner det med at han har «trakassert eller tillatt trakassering av privatpersoner og organisasjoner på sitt show».

Det melder Buzzfeed om Jones, som både står bak sendingen «The Alex Jones Show» og nettstedet Infowars. Begge steder har han hevdet at Sandy Hook-massakren i 2012 aldri skjedde, noe som blant annet har ført til drapstrusler og trakassering på nett mot sørgende foreldre fra Jones' publikum.

En rekke foreldre prøver nå å gå til sak mot Alex Jones for ærekrenkelser: Den første rettshøringen var i Texas onsdag. I løpet av en måned er det klart om det blir rettssak, ifølge AP.

Samme dag gikk aktivistorganisasjonen Sleeping Giants ut i sosiale medier og beskyldte Facebook, YouTube, Spotify, Twitter, GooglePlay, Amazon og Apple Music for å «beskytte» Alex Jones. Organisasjonen hevder ifølge en oppfølgende Twitter-post at dette ikke handler om ytringsfrihet eller politikk, men at Jones bryter publiseringsreglene.

Torsdag svarte Stitcher at de hadde gått gjennom podkastene hans, og funnet at Jones en rekke ganger har trakassert eller tillatt trakassering – og at dette har ledet lyttere til å gjøre det samme. Dermed fjernet Stitcher alle de populære podkastene hans fra tjenesten.

Spotify vil ikke bannlyse Alex Jones, men bekreftet onsdag overfor Billboard at de har fjernet flere episoder av podkasten grunnet overtramp mot strømmetjenestens regler for hatefullt innhold.

Ifølge TechCrunch har både YouTube og Facebook nylig fjernet flere av hans videoer for tilsvarende overtramp. Likevel har Jones fått beholde kanalene sine begge steder og torsdag var han klar med ny sending – og nye konspirasjonsteorier, denne gangen om Googles inntog i Kina.

Powered by Labrador CMS