På Journalistens jubileumskonferanse i lokalene til Høyskolen Kristiania treffer du blant andre NJ-nestleder Hege Iren Frantzen, kulturminister Linda Hofstad Helleland, Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum, Norsk Presseforbunds nye generalsekretær Elin Floberghagen og VGs podkastguruer Giæver & Joffen (Anders Giæver og Frithjof Jacobsen).
På Journalistens jubileumskonferanse i lokalene til Høyskolen Kristiania treffer du blant andre NJ-nestleder Hege Iren Frantzen, kulturminister Linda Hofstad Helleland, Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum, Norsk Presseforbunds nye generalsekretær Elin Floberghagen og VGs podkastguruer Giæver & Joffen (Anders Giæver og Frithjof Jacobsen).

100-åringen som ser framover

Hva vil kreves av deg som journalist om 5-10 år? Journalisten forsøker å se i glasskulen i jubileumsåret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Merk av 9. mars i kalenderen din! Da inviterer Journalisten til en journalistfaglig heldagskonferanse på Høyskolen Kristiania i Oslo, i anledning 100-årsjubileet vårt. Dersom du ikke har anledning til å delta selv, kan du få med deg det hele live på Journalisten.no.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland kommer for å åpne konferansen og hilse jubilanten kl. 09.30. Vi byr på et bredt program gjennom dagen og avslutter med sosialt samvær med servering fra kl. 16.30. Se detaljer litt lenger ned i denne artikkelen.

Du kan melde deg på ved å trykke her.

På jakt etter svar

Lurer du på hvor journalistene, redaktørene og mediebransjen befinner seg i 2025? Har du gjort deg noen tanker om hvilken kompetanse du vil få mest nytte av i årene som kommer?

Dette vet du forhåpentligvis mer om etter Journalistens jubileumskonferanse, dit vi har invitert personer som vi tror kan bidra med svar. De vil bli utfordret av blant andre VGs podcast-duo Giæver & Joffen og møteleder Stål Talsnes fra TV 2.

Vi byr på et bredt program, der journalistikk og journalistrollen er i hovedfokus. Du møter en rekke kjente bransjefolk, og du får høre om journaliststudenter som har trosset pessimismen og satset for fullt på yrket.

Les alt om Journalistens 100-årsjubileum her

Program

Fra blysats til Instant Articles

•  Journalistens 100 år
•  Var allting bedre eller verre før?
•  Hva tjente journalistene og når ble journalistikk et høytlønnsyrke?

Giæver & Joffen forsøker å finne den rette vei for journalistikken

• Sosiale medier som nyhetsformidlere, falske nyheter, beskyldninger om venstrevridd journalistikk og angrep på medienes troverdighet
• Dette tror vi er journalistrollen i 2020

Publiserer du dette?

• Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund tester dine kunnskaper om presseetikk

På tide å røske ordentlig opp i laugsmentaliteten?

• Hvordan kan Journalisten og andre medier bli bedre til å oppfylle plikten i Vær Varsom-plakatens punkt 1.4, om å rette et kritisk søkelys på seg selv?

Nå skal falske nyheter nedkjempes

• NTB har startet et eget prosjekt og legger opp til å samarbeide med andre medier

Tapas-lunsj

Mediemangfoldsutvalgets framtidsvyer

• De viktigste nyhetene for journalister og redaktører i utvalgets ferske rapport

Hva tenker journaliststudentene om framtidsutsiktene?

• Hva kan man gjøre for å lykkes i dagens mediemarked?
• Positive utviklingsmuligheter i den digitale medieverden.

Slik gjør vi det

• Skup-vinnere bidrar med sine suksessoppskrifter

Fotojournalistikkens kamp for livet

• Slik kan redaksjonene ivareta kreativiteten på fotoområdet
• Rørleggernes rolle i fotojournalistikken

Sosial avslutning med forfriskninger

Debatter og utstilling

Vi markerer jubileet vårt gjennom egne sesjoner på journalistfaglige konferanser og på 2017-landsmøtet til Norsk Journalistlag, som er utgiver av Journalisten. Men hovedsatsingen vår blir jubileumskonferansen for journalister, redaktører, studenter og bransjefolk 9. mars.

Vi har også laget en egen utstilling med gamle forsider og fotografier, som vil bli vist både der og på de andre arrangementene.

Jubileumskonferansen vil ha journalistikk og journalistrollen som hovedtema, gjennom en rekke debatter og innslag i løpet av dagen. Det blir et historisk tilbakeblikk på mediebransjen i de siste 100 årene. Men hovedmålet med konferansen er å belyse hvordan det er å være journalist i dag og hvordan vi tror rollen vil utvikle seg i årene som kommer.

Aktuelle temaer

Fake news er blitt svært aktuelt i kjølvannet av Brexit og det amerikanske presidentvalget. Det er derfor helt naturlig å ta opp dette temaet på konferansen vår. Det vil være interessant å høre hvordan NTB som nasjonalt nyhetsbyrå arbeider for å avsløre og forhindre spredning av falske nyheter.

Et annet dagsaktuelt tema er Mediemangfoldsutvalget, som to dager før konferansen legger fram sin omfattende rapport om hvordan staten kan bidra til å sikre mediemangfoldet i Norge. Vi benytter anledningen til å se nærmere på eventuelle konsekvenser for mediehusene, redaksjonene og journalistikken.

Konferansen gjennomføres med støtte fra Norsk Journalistlag, Fritt Ord, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening og Høyskolen Kristiania.

Powered by Labrador CMS