Sanksjoner mot død radio
Kanal 24 eksisterer ikke lenger, men sanksjonene hagler likevel mot kanalen.
Og nå føler Medietilsynet ekstra nøye med på om arvtaker Radio Norge oppfyller konsesjonskravene.
Kanal 24, TV 2 og P4 er de kommersielle aktørene i Norge som har konsesjon for å sende riksdekkende programmer, og derfor må de oppfylle visse punkter. I 2007 var Kanal 24 langt unna.
– Kanal 24 fikk i 2006 mye skryt for positiv utvikling, men den snudde i 2007 – det gjenspeiler seg i forhold til antall sanksjoner. Det er ganske mange av dem, sier rådgiver i Medietilsynet, Live Nermoen.
Fem varsler
Kanal 24 har fått fem varsler om sanksjoner fra tilsynet for brudd på konsesjonskravene.
Tilsynet mener at radiokanalen ikke oppfyller kravene om varigheten på utvidede nyhetssendinger, andelen programmer for barn mellom åtte og tolv år, andelen programmer for ungdom fra 13 år og oppover, andelen programmer for det flerkulturelle Norge, andelen livssynsprogrammer, programtilbudet for den samiske befolkningen, å sende minst 35 prosent norsk musikk, med vekt på norskspråklig og norskkomponert musikk, skriver tilsynet i allmennkringkastingsrapporten for fjoråret.
Medietilsynet varsler sanksjoner for brudd på konsesjonsvilkårene når det gjelder kravet til utvidede nyhetssendinger, kravet til andel programmer for barn mellom åtte og tolv år, kravet til andel programmer for det flerkulturelle Norge, kravet til programtilbud for den samiske befolkningen og kravet til andel norsk og norskspråklig musikk. Disse forholdene tas opp i egne tilsynssaker.
Følger Radio Norge
Tidligere i år tok Radio 1-eier SBS Radio over Kanal 24 fra TV 2. I dag heter radiokanalen Radio Norge og følges med argusøyne fra Medietilsynet i Fredrikstad.
– Forventningene til Radio Norge er at de skal innfri kravene, og vi har fokus på dem nå om dagen, som vi skriver er de samme områdene vi har funnet grunn til å se nærmere på hos Radio Norge, sier Nermoen.