Journalistene i VG fikk 9.500 i lokaloppgjøret.
9.500 lokalt i VG
VG-klubben er bare mellomfornøyd med årets lokale lønnsoppgjør.
– Selv om det er et akseptabelt resultat, er det ikke noe å juble for, sier klubbleder Andreas Nielsen.
Utjevningspott
VG-journalistene oppnådde et lokalt oppgjør på i snitt 9.500 kroner. Summen består av prosenttillegg, seniortillegg, utjevningspott mellom papir og nett, samt et natt-tillegg, som alle gjelder fra 1. mai.
Prosenttillegget som ligger i bunn endte på 8.000 kroner i snitt. Seniortillegget gis til journalister som har jobbet siden 1980-tallet. Hver av de 24 det gjelder får et tillegg på 5.000 kroner, men i snittberegningen utgjør den 563 kroner. En pott på 901 kroner i snitt skal jevne ut lønnsforskjellene mellom papir og nett.
– Det har sammenheng med at nett og papir ble slått sammen tidligere i år. Rundt nyttår fikk nett en pott på 380.000 kroner å fordele, men den gikk altså bare til nettjournalister.
Natt-tillegg
Redaksjonsklubben har også fått gjennomslag for et natt-tillegg for vakter som begynner klokka 22 eller senere. I snittberegningen utgjør denne potten bare 38 kroner.
– Det er det eneste ulempetillegget som er justert. Vi har sett at det kan bli mer nattjobbing på store nyhetssaker, som tsunamien i vinter, fordi nettet i slike saker trenger døgnbemanning. Det har liten effekt i totaloppgjøret, men betyr mye for dem som jobber.
Sammen med det sentrale lønnsoppgjøret har resultatet i VG en ramme på 3,82 prosent. Det betyr at hvert medlem i snitt samlet får 20.000 kroner mer.
Dårligere enn konsernkollegene
Andreas Nielsen er skuffet over at VG-journalistene kommer dårligere ut enn sine kolleger i andre Schibsted-aviser.
– Vi er litt skuffet over at vi får et dårligere oppgjør enn Aftenposten og andre Schibsted-aviser. VG leverte et knallgodt resultat i fjor med over 300 millioner kroner i overskudd, sier Nielsen, som samtidig erkjenner den svake opplagsutviklingen til VG.