Verner om de store
Seddelpressene vil trolig merke minst av kuttene i Aller.
Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.
I dag er de ansatte i ukebladkonsernet spredd på de enkelte publikasjonene. Det er ventet at ledelsen vil samle de ansatte på færrest mulig titler. For eksempel gjennom å samle kvinnesatsingen som i dag skjer i titler som KK, Allers, Henne og Topp.
Seddelpresse
Trolig vil også Se og Hør beskyttes mot de største kuttene. Allerede har tre journalister og en redaktør forlatt Aller Medias seddelpresse i Norge. Det vil trolig også være slik at ledelsen i konsernet vil bygge opp rundt merkevaresegmenter der det er muligheter for vekst.
Aller-ledelsen vil også trolig se nærmere på kostnadene med de små bladene, som Isabellas som nå legges ned. Å selge annonser til de mindre titlene ”koster mer” enn å selge til de store bladene som Se og Hør, i den forstand at en annonseplass det tar en time å selge til ukebladet koster mer for annonsøren enn om den sto i et lite blad.
Vederlag
Ifølge administrerende direktør Roger Hansen vil de ansatte i de forskjellige redaksjoner og administrative avdelinger møtes på avdelingsplan i morgen for å få nærmere redegjørelse for hvilke konsekvenser kostnadskuttene vil ha for dem.
Direktøren sier til Journalisten at rundt 40 prosent av kuttene tas ut i faste kostnader som lønn, og at 17 av de 44 årsverkene skal kuttes er avklart. Dette har skjedd gjennom ubesatte stillinger, frivillige oppsigelser og AFP. Dermed vil 27 årsverk bli kuttet.
– Størrelsen på sluttvederlaget vil avhenge av alder og ansiennitet. Det vil bli begrenset oppad til et maksimum vederlag på 16 måneders lønn, sier Hansen. Han regner med at de vil bruke tiden fram til mai på prosessen.