14.500 i Nettavisen: – Kunne tenkt oss mer

Partene brukte begge dagene som var satt av til lønnsoppgjøret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nettavisen er et eget forhandlingsområde og er ikke med i de sentrale forhandlingene som omfatter de fleste mediebedrifter. Etter to fulle dager med forhandlinger i årets mellomoppgjør kom partene til enighet. Fasit: 14.500 kroner i et generelt tillegg. 500 kroner i opphavsrettstillegg og ulempetilleggene økes med 3 prosent.

I snitt gir det en lønnsøkning på 16.260 kroner. 

Topp 5 på trafikk

– Vi jobber hele tiden for å være konkurransedyktige på lønn. Vi ønsker selvsagt at de beste folkene skal komme hit. Da er det viktig å få opp lønna så mye som mulig, forteller leder i redaksjonsklubben, Siv Elisabeth Bjerke til Journalisten.

Hun legger til at de hadde håpet på å få mer. Ved utgangen av 2016 var gjennomsnitt bransjelønn i Nettavisen på 623.473 kroner. Det plasserte de 26 NJ-organiserte i mediehuset på 17. plass på NJs oversikt over mediehusenes bransjelønn.

– Trafikkmessig ligger vi rundt topp fem, da burde lønna kanskje speile det. Selv om vi er greit fornøyd med oppgjøret var det absolutt dragkamper. Vi trengte begge de to dagene som var satt av til forhandlingene og har kommet til et resultat begge lever godt med, sier Bjerke. 

Måtte samsnakke

Personal- og administrasjonssjef Per Gunnar Sværen forteller at ledelsen er glade for at partene kom til enighet etter de to dagene. 

– Selv om det var et oppgjør som bare handlet om penger var det ganske krevende forhandlinger. Men vi er kommet til enighet om et oppgjør som speiler situasjonen i Nettavisen og i bransjen for øvrig. Og det er et oppgjør vi kan leve med ut fra budsjettene. 

Sværen sier at det alltid er fristende å sammenligne seg med andre, slik klubben hinter til når de viser til trafikk, men selv om Nettavisen gjerne sammenligner seg journalistisk med andre store redaksjoner, mener Sværen det er langt vanskeligere økonomisk. Da er det naturlig å ta utgangspunkt i egen økonomisk situasjon. 

– Det er selvfølgelig høye forventninger hos motparten før et oppgjør. Blant annet på grunn av sammenligning med andre redaksjoner. Vi trengte å samsnakke for å finne de gode løsningene slik at vi kunne komme i mål.

Powered by Labrador CMS