Uenige om innhold
Radiotopp reagerer på definisjon.
Alle var ikke enige om at det var en hyggelig tur da Medietilsynet møtte Radio 1, P5, NRJ og Radio Metro til oppklaringsmøte rundt konsesjonskravene og lokalt innhold. Tilsynet ga under møtet føringer om hva det vil se på når stasjonene skal kontrolleres; «( …) en rettesnor at musikk kan regnes som lokalt innhold når lytterne klart oppfatter det som lokalt.»
Dette budskapet fikk SBS Radio-sjef Bente Klemetsdal til å reagere. For henne var dette en ny definisjon av lokalt innhold. Hun sammenlignet med tidligere retningslinjer, som da konsesjonene ble utlyst for andre gang i 2008: «Vedrørende relevans for å regne musikk som lokalt innhold skal det være en direkte sammenheng mellom det verbale i sendingen og musikken.»
Strid
Klemetsdal sier til Journalisten at hun opplever sporet tilsynet har begitt seg inn i med denne definisjonen, som feil.
Konkurrent Svein Larsen i Radio Metro mener kritikken fra Klemetsdal er merkelig, og han er ikke spesielt begeistret for Klemetsdals innvendinger.
– Det at en i bransjen ønsker å stramme inn definisjonene ytterligere, er ikke heldig. De kom dårlig ut av prosessen. Og dette virker som etterslep av dårlige følelser når de ønsker at vi skal måles på millimeteren.
Regler
Områdeleder Gudbrand Guthus i Medietilsynet gjør det klart at det ikke er snakk om noen definisjonsendringer. Han forklarer at det er viktig at tilsynet sender ut en slik rettesnor og gjør det klart at musikk kan være lokalt innhold dersom det er åpenbart for lytterne.
– Hvordan skal dere få kontrollert at det er åpenbart for lytterne?
– Jeg kan ikke svare på hva de oppfatter som lokalt. Da må de (radioaktørene red.anm.) kunne hevde at det faktisk oppfattes slik.