Dagens Næringslivs lokaler i Oslo med sjefredaktør Amund Djuve innfelt. Foto: Wikimedia Commons/Tore Sætre

Amund Djuve: – Historien ville ikke kommet ut uten bruk av anonyme kilder

Dagens Næringslivs sjefredaktør svarer på kritikk fra PR-topp Hans Geelmuyden om dekningen av lederdramaet i Telenor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke skrev Dagens Næringsliv at styreleder Gunn Wærsted i Telenor skal ha bedt Sigve Brekke om å gå av som Telenors konsernsjef. I en nettsak fra onsdag ettermiddag het det at resten av styret har uttrykt fortsatt tillit til topplederen:

«Det viste seg at styret ikke delte styrelederens syn. Tvert imot skal Brekke ifølge DNs kilder ha støtte i resten av styret. De mener han er rett mann i en utfordrende tid, der strategier legges for ny fremtid, får DN opplyst,» skrev avisen.

Fredag publiserte imidlertid DN en sak der det heter at Wærsted hadde ryggdekning i resten av styret for å be Brekke om å gå, men at det er ulikt syn på om hun gikk utover mandatet sitt. «Hadde styret i ryggen før hun ba Brekke gå,» var oppslaget på lørdagens papiravis.

Det skal være alvorlige saker fra Brekkes fortid i Telenor som er bakgrunnen for det pågående dramaet på toppen av Telenor. En evalueringsrapport er blant sakene som diskuteres på styremøtet i Telenor som startet mandag formiddag.

– Skamløs maktkamp

Samtidig går PR-topp Hans Geelmuyden i Geelmuyden.Kiese mandag hardt ut mot DNs dekning i et innlegg publisert på PR-byråets nettsted. «Dagens Næringsliv skulle ikke tillatt bruk av anonyme kilder i sin Telenor-dekning den siste uken. Dagens Næringsliv har latt seg misbruke i en skamløs maktkamp,» skriver Geelmuyden.

Han vil ikke kritisere aktører for å ønske å lekke sine egne versjoner til medier, men skriver at «det ikke er lov for landets største næringslivsavis å la seg lure.» Geelmuyden mener det er konsernsjef Sigve Brekke som tjener på lekkasjene til DN, og nevner blant annet Claus Sonberg i PR-byrået Zynk.

– Vi overlater til kundene å kommentere på kundeforhold, skriver Sonberg i en tekstmelding da Journalisten spør om en kommentar til innlegget.

Kommunikasjonsdirektør Severin Roald i Telenor svarer slik:

– Påstandene medfører ikke riktighet, men i dag er min oppmerksomhet rettet mot andre saker enn Geelmuydens insinuasjoner. Også Geelmuyden må utøve kildekritikk, skriver Roald i en tekstmelding til Journalisten.

Kildemotiver

Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv skriver i en e-post til Journalisten at avisen jobber med mange ulike kilder for å få fram stadig mer informasjon om hva som har skjedd og hva som skjer i Telenor som et av Norges viktigste selskaper.

– Denne historien ville ikke kommet ut uten bruk av anonyme kilder, skriver Djuve.

Han skriver at Wærsted hadde styrets mandat til å ta en samtale med Brekke om hans stilling, men at det er ulike syn i styret om hun gikk ut over dette mandatet.

– Senere har de andre styremedlemmene vært uenig med henne da det ble satt på spissen om han burde sparkes.

– Vi er klar over at kilder har motiver, derfor er det viktig med mange kilder, slik at vi kan få sjekket opplysninger vi mottar. Dette i motsetning til Geelmuyden som synes å klare seg med én kilde, seg selv.

Bisto avgått finansdirektør

Geelmuyden skriver på Facebook at Geelmuyden.Kiese (GK) «har ingen interessekonflikter i saken.» PR-byrået opererer med en åpen kundeliste på nett.

I fjor bisto byrået Richard Olav Aa da han sluttet som finansdirektør i Telenor som følge av Vimpelcom-saken.

Hans Geelmuyden har ikke besvart Journalistens henvendelser mandag.

Powered by Labrador CMS