Kulturmionister Thorhild Widvey møter kritikk fra minoritetshold. Foto: Martin Huseby Jensen
Kulturmionister Thorhild Widvey møter kritikk fra minoritetshold. Foto: Martin Huseby Jensen

Widvey anklages for diskriminering

Sametinget krever plass i Mediemangfoldsutvalget

Publisert Sist oppdatert

Sametinget anklager kulturminister Thorhild Widvey (H) for å utestenge samiske interesser fra Mediemangfoldsutvalget, skriver Klassekampen fredag.

– Alt tyder på at dette er en bevisst utestenging. I sin ytterste konsekvens mener jeg derfor at dette er diskriminering, sier sametingsråd Henrik Olsen, som er saksansvarlig for mediesaker i Sametinget.

Mediemangfoldsutvalget ble nedsatt 18. september i år. Utvalgsrarbeidet skal munne ut i en offentlig NOU-rapport våren 2017. Men verken samer eller andre etniske minoriteter er representert i rådet.

I et brev til kulturministeren krever derfor Sametinget svar på hvorfor kulturministeren ikke har tatt med noen som har kjennskap til samiske mediers behov og interesser.

Sametinget får støtte fra Organisasjonen mot offentlig diskriminering (Omod), som ifølge Klassekampen ber Omod Likestillings- og diskrimineringsombudet om å undersøke saken nærmere.

Statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag i Kulturdepartementet understreker overfor Klassekampen at departementet ønsker en mangfoldig sammensetning av offentlige utvalg, men at det ikke var plass til en samisk representant i Mediemangfoldsutvalget.

Powered by Labrador CMS