Edda-kjøp bekreftes

Mecom og A-pressen har sendt ut meldinger.

Publisert Sist oppdatert

Mecom bekrefter i en melding til London-børsen at mediekonsernet selger Edda Media til A-pressen. Prislappen er 1,725 milliarder kroner.

Åtte ganger driftsresultat

Konsernet skriver at salgssummen er nesten åtte ganger fjorårets driftsresultat. Salget krever godkjenning av Mecoms generalforsamling, samt det norske Konkurransetilsynet, før det gjennomføres.

Konsernsjef Tom Toumazis i Mecom sier i meldingen at salget skjer til en attraktiv prisvurdering.

– Det gjør Edda Media i stand til å gjøre nytte av konsolideringen i det norske mediemarkedet og krystalliserer vesentlig verdi for Mecoms aksjonærer, sier Toumazis.

Mecom og A-pressen vil fortsette å drifte den norske nettkupongtjenesten Sweetdeal sammen.

– Vi har også blitt enige om at vi planlegger å utforske mulighetene for å investere sammen i, og å utnytte, digital produktutvikling.

A-pressen bekrefter også

A-pressen bekrefter også i en melding at konsernet kjøper Edda Media fra Mecom.

– Hjemkjøpet vil styrke lokalavisenes samlede posisjon og sikre det norske mediemangfoldet. Når A-pressen og Edda Media går sammen, får lokale og regionale mediehus en solid og langsiktig eier som baserer sin virksomhet på norske eierverdier og publisistiske tradisjoner, sier konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen i meldingen.

Konsernsjefen sier videre i meldingen at han forsikrer at de to mediehusene vil opprettholde den lange tradisjonen med redaksjonell uavhengighet for den enkelte avis. Snarere vil sammenslåingen av konsernet gjøre at det kommer en ny og slagkraftig aktør som kan konkurrere med både nasjonale og internasjonale selskap.

A-pressen står på at et sammenslått medieselskap også vil være innenfor eierskapslovens begrensninger.

Orienterte myndighetene

Selskapet har under hele prosessen orientert Kulturdepartementet, i tillegg til at de har holdt dialog med medietilsynet og konkurransemyndigheter.

– Spørsmålene knyttet til konkurranselovgivning og eierskap er ikke avklart. Her vil vi være i videre dialog med både konkurransemyndighetene og Medietilsynet, sier Thor Gjermund Eriksen.

A-pressens ledelse har kalt inn til pressekonferanse klokken 10 mandag formiddag.

 

Powered by Labrador CMS