Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 har lyttet til klubbene og utvidet fristen for å søke om sluttpakke.
Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 har lyttet til klubbene og utvidet fristen for å søke om sluttpakke.

Tv 2 hører på de ansatte og utvider tiden til å vurdere sluttpakker

TV 2 gir de ansatte to nye uker til å bestemme seg for om de vil ta sluttpakke eller ikke.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag går fristen for å søke sluttpakke i TV 2 egentlig ut, men de ansatte får nå to nye uker på å bestemme seg.

– I dialog med klubbene har vi besluttet å utvide fristen for å søke om sluttpakke til 16. september. Dette gjelder det åpne tilbudet som har vært ute til alle siden mai måned, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til Kampanje.

Hun sier dette er en beslutning de har tatt for å gi medarbeidere som er i gang med en prosess, muligheten til å tenke seg om etter en lang og intensiv sommer.

Om én måned skal resultatene fra de to første sluttpakkerundene legges fram på et internt møte.

– Vårt mål er å komme til enighet om flest mulig frivillige løsninger, sier Willand.

Etter første runde med sluttpakkesøknader i slutten av juni, hadde rundt 20 søkt. Ansatte som søkte før den første fristen, fikk én ekstra månedslønn.

Lederen av redaksjonsklubben Klubb 2, Henrikke Helland, ga i juni uttrykk for frustrasjon over at

Henrikke Helland Foto: Birgit Danneberg
Henrikke Helland Foto: Birgit Danneberg

kuttprosjektet ikke definerer antall årsverk som etter ledelsens oppfatning må kuttes. Ledelsen har nå altså frist ut september med å legge fram utkast til plan for kostnadskutt 2017-20, ny organisasjonsplan og retning for TV 2.

– Derfor ønsker vi at ledelsen kan gå med på å forlenge sluttpakkeperioden utover august. Da har vi fått utredet behovet for arbeidskraft nærmere og vil ha en bedre oversikt over hvor mange overtallige ledelsen mener at det vil være. Vi mener at sluttpakketilbudet bør stå ved lag til ting er klarere, sa Helland til Journalisten.no 30. juni.

Powered by Labrador CMS